A legjobb eprek amelyek forró helyeken termeszthetők

Eper szezon van az ország számos részén, és a szupermarketek hemzsegnek ezektől a friss szív alakú csemegéktől. Bár az élénkpiros, lédús gyümölcs szinte bárhol megnőhet, sok napfény mellett, a termesztés néhány forró, száraz régióban kihívást jelent. Az ACS Journal of Agricultural Food and Chemistry című folyóiratában megjelent kutatók öt olyan fajtát azonosítottak, amelyek a legalkalmasabbak erre az éghajlatra, amelyek segíthetik a gazdákat és a fogyasztókat a legillatosabb, legédesebb bogyók megszerzésében.

[wp_ad_camp_1]

Az Egyesült Államokban kereskedelmi forgalomban termesztett eper Kaliforniából és Floridából származik. A helyi mezőgazdasági termelők piacának bővülésével és az embereknek a friss bogyós gyümölcsök iránti izgalmával a többi állam termelői megpróbálják növelni a termelést. Például Texasban a jelenlegi kereskedelmi műveletek közül néhány „napsemleges” és „rugós” fajtából nő, amelyek potenciálisan magas gyümölcstermeléssel rendelkeznek. De több száz lehetőség létezik, köztük olyanok, amelyek jobban tolerálják a hőt, és sok olyan tényezőt kell figyelembe venni, amikor olyan fajtákat választanak a termesztéshez, amelyek a fogyasztók számára vonzó epret fognak termelni. Tehát Xiaofen Du és munkatársai azt akarták meghatározni, hogy melyek nőnek jól Texas félszáraz, forró környezetében, és melyek a legkívánatosabb bogyós tulajdonságokkal rendelkeznek – olyan információk, amelyek segíthetnek a hasonló éghajlatú termelőknek.

Eper

Eper

A kutatók Texas északnyugati részén 10 közönséges eperfajtát növesztettek, összehasonlítva hét tavasszal és három nappal semleges fajtát. Először figyelték a növények növekedését és a hozamokat, és megállapították, hogy az első betakarítás előtt nyolc fajtából a növények túlélési aránya meghaladta a 96% -ot. Összességében a napsemleges fajták növényenkénti összbogyósúlya volt a legkisebb. Ezután a csapat megmérte az érett bogyók tulajdonságait, beleértve a színt, a cukortartalmat, a savasságot és az aroma vegyületeket.