A leghíresebb olasz tésztaételek

Az olasz konyha regionális sokszínűségéről ismert, különösen az olasz félsziget északi és déli része között. Az olasz ételek, különösen a tésztaételek rengeteg különböző ízt kínálnak, és a világ egyik legnépszerűbb és legtöbbször lemásolt ételének tekintik az olasz tésztákat. Nézzük tehát, hogy melyek a leghíresebbek.

[wp_ad_camp_1]

Annak ellenére, hogy gyakran szinonimáknak tekintik, a tagliatelle al ragù – Bologna egyik leghíresebb étele – egyáltalán nem hasonlít a világ többi részén spagetti Bolognese néven ismert ételhez. Valójában a világhírű olasz ragù alla bolognese húsmártást soha nem szolgálják fel spagetti formájában Bolognában. Ehelyett, amikor azt nem friss tagliatellevel tálalják, akkor leggyakrabban más tészták, például fettuccine-vel vagy pappardelle-vel készítik. Függetlenül attól, hogy a tészta milyen típusú, ezt a klasszikus olasz ételt mindenki imádni fogja. A ma ismert carbonarát úgy készítik, hogy egyszerűen összekeverik a spagettit guanciale-val (pácolt sertéshús), tojássárgájával és Pecorino Romano sajttal. Az egyszerűsége ellenére ez az étel továbbra is Róma egyik kedvence, de ugyanolyan népszerű az egész országban és szerte a világon is.

Olasz tésztaétel

Olasz tésztaétel

Gyorsan és könnyen elkészíthető, ám mégis komoly ízzel rendelkezik a spagetti alle vongole, amely egy hagyományos nápolyi étel, amely csak két fő összetevőből áll: vongol kagylóból és tésztából. Heves vita zajlik azonban a másodlagos összetevők, elsősorban a paradicsom tekintetében. Vannak, akik imádják ezt az eredeti, paradicsom nélkül készített tésztaételt, amelyet bianco változatnak hívnak, míg a többiek inkább a zúzott paradicsommal vagy a paradicsomos szósszal készített változatot részesítik előnyben, amelynek spaghetti alle vongole con la salsa di pomodoro a neve.