A leggyakoribb tévhitek a műköröm kapcsán

A műköröm az egyik legnépszerűbb szépészeti kiegészítő, melynek segítségével a kezek ápolttá és széppé varázsolhatók. Ugyanakkor a tapasztalatok alapján nagyon sok tévhit kering a témában, mely sokakat megakadályoz, hogy mellette döntsenek. Holott a manikűr sok esetben hasznos lehet.

Műköröm kapcsán az egyik legismertebb tévhit, hogy károsítja a természetes körmöket. Sokan leginkább ettől tartanak és emiatt nem mernek belevágni. Holott, ha egy hozzáértő szakember építi a műkörmöt, illetve az gondozva van, akkor egyáltalán nem kell attól tartani, hogy a saját körömnek bármi baja esik. Károsodástól legfeljebb akkor kell tartani, ha a műköröm építése során rossz minőségű anyagok felhasználására kerül sor vagy nem hozzáértő végzi el a munkát. A professzionális műköröm építés és eltávolítás mellett nincs ok az aggodalomra. Szintén téves elgondolás, hogy a műköröm akadályt jelent a mindennapi tevékenységek során. Ez azonban legfeljebb akkor igaz, ha valamilyen extrém méret vagy forma mellett döntünk. A legtöbb nő beéri egy szolidabb típussal, így nekik nincs okuk az aggodalomra, a műkörömsemmiféle akadályt nem jelent a hétköznapokban.

Szépségcikk

Szépségcikk

A műköröm kapcsán az is fel szokott merülni, hogy káros anyagokból készül, azonban a minőségi termékekre ez egyáltalán nem igaz. Egy jó szakember eleve csak kiváló minőségi anyagokkal dolgozik. Éppen ezért ez a megállapítás sem igazán állja meg a helyét. Az is fontos, hogy a műköröm nem kelt mesterséges hatást, legalábbis akkor biztosan nem, ha egy szolidabb méret mellett döntünk. Ráadásul, ha emellé még egy természetes színt is választunk, akkor a műkörmöt alig tudjuk megkülönböztetni a természetestől. A fentiek alapján tehát egyértelműen kijelenthető, hogy nem szabad mindent elhinni, amit hallunk.