A legfontosabb vitaminok a Havita multivitaminban

Ma már egyértelműen kijelenthető, hogy bármennyire is szeretnénk, nem vagyunk képesek minden tápanyagot kizárólag táplálkozással bevinni a szervezetbe. Ha rendszeresen sportolunk, valamilyen betegségben szenvedünk, esetleg várandósok vagyunk, akkor különösen fontos, hogy gondoskodjunk szervezetünk vitamin és ásványi anyag ellátottságáról.

Havita multivitamin tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat, melyre a szervezetünknek nagy szüksége van a megfelelő működéshez. Ilyen például a D-vitamin, mely segít a kalcium beépítésében, illetve szinte minden szervünk működéséhez nagy mértékben hozzájárul. Ha szervezetünk D-vitamin hiányos, akkor hajhullás, csontritkulás, izom- és csontfájdalmak és gyakori megbetegedések jelentkezhetnek. A B-vitamin szintén fontos a szervezet számára, mivel segíti az energiaelőállítási folyamatokat, így testünk képes a különféle tápanyagokat lebontani. A B12-vitamin szerepe kiemelkedik a többi közül, mivel nagy hozzájárul a szervezet ideg- és vérsejti egészségéhez, valamint a DNS fejlődésének megfelelő ütemét is elősegíti.

A folsav főleg a kismamák számára elengedhetetlen, mivel hozzájárul a magzat egészséges fejlődéséhez. Ezenkívül a depressziós tünetek enyhítésében, a körmök növekedésében, illetve a gyulladások gyógyulásában is nagy szerepe van. Várandósság során a vas szintén fontos tápanyag, melyre a szervezetnek nagy szüksége van. Ezenkívül akkor is, ha vegetáriánus étrendet folytatunk, mivel pusztán növényi táplálékok fogyasztásával nagyon nehéz bevinni a szervezetbe a szükséges mennyiséget. A kellő vasbevitel segít növelni az energiaszintet és javítja az agyi funkciókat. A cink szintén fontos tápanyag, mely az immunrendszer optimális működéséhez is hozzájárul.