A legelterjedtebb szauna típusok

Ma már az sem megy ritkaság számba, hogy valaki saját szaunát építtet be otthonába, hogy a forró gőz kényeztetését akkor élvezhesse, amikor csak akarja. De, milyen típusok közül van lehetőség válogatni? Lentebb ezt taglaljuk!

[wp_ad_camp_1]

Otthoni finn szauna számít az egyik leggyakoribb szauna típusnak, aminek kapcsán érdeklődnek a szauna szerelmesei. Nem meglepő módon Finnországból ered, hisz a finnek híresek szauna iránti rajongásukról. Olyannyira, hogy az ötmilliós lakosú Finnországban körülbelül kétmillió szauna található, többségében magánlakásokban. Nem kell azonban finnek születni ahhoz, hogy otthonunkban élvezhessük a forró levegő jótékony hatásait, ugyanis van rá mód, hogy a saját elképzeléseink által megvalósuljon otthonunkban régóta vágyott szaunánk. Mindez jól hangzik, azonban mi van akkor, ha mi úgy véljük, hogy jobb volna egy infra szauna otthonra? Nem csoda, hogy az infra szauna után is sokan érdeklődnek, hisz sokak számára szimpatikusabb, hogy ebben az esetben infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget. Továbbá nagy előnye az infra szaunának, hogy alacsonyabb hőmérsékleten működik, így az, aki nehezen viseli a finn szauna magas hőmérsékletét, annak érdemes kipróbálni az infra szaunát.

Szauna

Szauna

A választék ugyanakkor nem csak ezekből áll, hisz léteznek további szauna fajták is. Léteznek például úgy nevezett füstszaunák, amik jóval kevésbé terjedtek el, mint a többi szauna típus, aminek többek közt az lehet az oka, hogy kellő óvatosság szükséges a működtetéséhez, mivel fennállhat a füstmérgezés veszélye. A Sauna Zone füstszaunák kivitelezését ugyan nem vállalja, de kombi szaunákét igen. Ekkor főleg az egyéni kívánságok, elképzelések kerülnek előtérbe. Sőt, akár kültéri szaunát is kiviteleznek kérésére.