A legbizarrabb állatok

A természet rengeteg furcsaságot tartogat, és ezek közé a furcsaságok közé tartoznak a következő állatok is, amelyek már-bár bizarr kinézetűnek nevezhetőek. Némelyik állat úgy néz ki, mintha két vagy több állatot összetettek volna, viszont akármilyen hihetetlen, ezek az állatok valóban léteznek a világ valamely részein.

[wp_ad_camp_1]

Az első a vörös szájú denevérhal, amelynek bár ott van a hal szó a nevébe, mégis borzasztóan rossz úszó. Az állat a Galápagos-szigeteken él, és a melluszonyait csupán arra tudja használni, hogy sétáljon velük az óceán alján. A következő a panda-hangya aminek színe nagyban hasonlít a pandákéhoz. Ezek az állatok Chilében élnek, és a szúrásuk sajnos igen fájdalmas. Ez a panda-hangya a Multilidae darázs családba tartozik. A koboldcápa egy rendkívül ritka cápafaj, amelyet gyakran neveznek „élő őskövületnek”. Az állatfaj, amelybe ez a cápa tartozik, vagyis a Mitsukurinidae már 125 millió éve létezik, tehát ez az elnevezés jogos. A koboldcápák 100 méter mélyen az óceánban élnek, és nem emberrel táplálkoznak bármilyen félelmetesnek is tűnik a külsejük.

Umbonia Spinosa

Umbonia Spinosa

Az Umbonia Spinosa egy olyan tüskés bogár, amely a kabócákkal van rokonságban. A bogarak a csőreikkel átlyukasztják a növények szárát és kiszívják a nedvet ezekből a szárakból. Mivel külsejük igencsak furcsa, a tudósok még mindig nem tudtak sok minden megállapítani erről a fajról. A kacsafarkú szender egy lepkeféle, ami nagyon nagyon hasonlít a kolibrihez. A lepke kiváló a színek megkülönböztetésében. Végül pedig jöjjön a sáskarák, amely egy színes rákfajta. A rák egy különleges mellső végtag-párral rendelkezik, és ezeket a végtagokat mellső karmoknak nevezik. A végtagokat arra használják, hogy begyűjtsék zsákmányaikat, és hihetetlenül gyorsak. Az egész világon ennek az állatnak van a legösszetettebb szeme, ezért érdemes vigyázni ezzel az állattal.