A körömlakk ártalmai

A körömlakk valószínűleg a legártalmasabb kozmetikum ami létezik, tehát azt javasoljuk, hogy gondolja meg kétszer is, mielőtt többször egy héten is kifesti körmeit. A körömlakkok tartalmaznak olyan mérgező anyagokat, mint a formaldehid, a ftalátok, az aceton, a toluol és a benzofenonok. A  különböző színek oldószerei rendkívül mérgezőek az idegrendszerre.

[wp_ad_camp_1]

Az aceton és a toluol, amely azért felelős, hogy folyadék formában tartsa a körömlakkot gyorsan elpárolog, és káros gőzökkel telíti meg a levegőt, így veszélyeztetve a légutakat. A másik anyag amiről szó volt, a benzofenon akár rákot is okozhat. Ha egy megfelelően szellőztetett szobában festi a körmeit, az még talán elfogadható, viszont ne fesse át körmeit többször is egy héten, mint ahogy azt néhány tinédzser teszi. Körömlakklemosót sem szabad használni kettőnél többször egy hónapban. Ehelyett inkább saját magának szedje le a lakkot, vagy várja meg, míg az lejön magától. Ha szüksége van egy lemosóra, akkor kerülje el azokat, amelyek acetont tartalmaznak, hiszen az aceton szárítja a körmöket és nagyon ártalmas az egészségre.

Körömlakk

Körömlakk

Most valószínűleg forgatja a szemeit, de jobb ha elhiszi, hogy az aceton rendkívül ártalmas a szemre, az idegekre, és a tüdőre is, és inkább szerezzen be egy légszűrőt, hogy ezzel megóvja belső szerveit az acetontól, amikor használja azt. Ha megrepedezik a körömlakk a körmein, akkor azt könnyen meg lehet javítani körömragasztóval, vagy átlátszó lakkal. Mind tudjuk, hogy a festett körmök is a nőiességhez tartoznak, és egy szépen festett köröm ápolt és kifinomult külsőt kölcsönöz, de semmiképp sem szabad egy héten egynél többször festeni, hiszen az tönkreteheti az egészséget. Érdemes tehát vigyázni a körömlakkokkal és a körömlakklemosókkal is egyaránt! Szervezetünk amúgy is le van terhelve a különböző hatásoknak, ne vigyük túlzásba ezt sem!