A koleszterin szintet csökkentő gyógynövények

A magas koleszterin szint szorosan összefügg az étrenddel és az életmóddal, és így a gyógynövények az elsők, amik igazán orvosolhatják a problémát. A lecitin tartalmú gyógynövények megelőzik a koleszterin felhalmozódását és a zsírok lerakódását a májba.

[wp_ad_camp_1]

A gyermekláncfű gyökér, a len és a tökmag mind jó lecitin források. A kiegészítő lecitin ártalmatlan, de nincs olyan hatása, mint az eredeti növénynek. A vörös rizs élesztőkivonat az egyik legjobb forrása a természetben előforduló sztatinnak, és ezt tartják az egyik legjobb koleszterincsökkentőnek. A zab béta-glükánokat tartalmaz, amik szintén segítenek természetesen csökkenteni a koleszterin szintet. A teljes koleszterin csökkentésért fogyasszon kevésbé feldolgozott formában levő zabpelyhet. A szentjánoskenyérfát, és a kakaót is jobb, ha beveszi az étrendjébe. A kutatások azt mutatják, hogy az alma héjában levő antioxidánsok lelassítják az LDL koleszterin oxidációját. Mivel fontos, hogy a héját is fogyassza, vásároljon biotermékeket, és alaposan mossa meg a gyümölcsöt evés előtt.

Koleszterin

Koleszterin

A napraforgómag, a pisztácia, a tökmag, a szezámmag, a fenyőmag, a lenmag, és a mandula is különösen magas növényi szterinekkel rendelkeznek, így ezek is csökkentik a koleszterin szintet. Töltsön fel egy tálat ezekkel a magokkal, és egyen néhány marékkal, vagy egy negyed csészével naponta. A paprika egy fűszeres növény, amit általában chilihez, vagy salsához használnak fel. Kivonatának stimuláló hatása van, és fokozott véráramlást kelt. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a paprika csökkenti a vérnyomást, és a magas koleszterin szintet. Néhány más növény, amit koleszterincsökkentésre használnak: kurkuma, aloe vera, sáfrány, kakukkfű, bojtorján gyökér, vörös lóhere, stb. Fontos, hogy ezeket a növényeket gondosan adagolja, a mellékhatások elkerülése végett.