A kókuszolaj és a citrom megszünteti az ősz hajszálakat

Léteznek pigmentsejtek egyes szőrtüszők alatt, amelyek felelősek a haj színéért, és ahogy öregszünk ezek a pigmentek elhalnak vagy kevésbé hatékonyak lesznek. A kókuszolaj és a citrom viszont véget vethet az őszülő hajszálaknak, ráadásul táplálja a fejbőrt és megvédi a hajhagymákat is. Tehát ha az ön pigment sejtjei egészségesek, az azt jelenti, hogy természetes hajszínét még sokáig megőrizheti.

[wp_ad_camp_1]

Ha önnek őszülő haja van, és vissza szeretné kapni eredeti hajszínét, akkor próbálja ki ezt a házi-készítésű anyagot, amely a leghatékonyabb az összes közül. Az erős vegyszerek, amelyek a hajfestékekben vannak simává, szárazzá és sérültté teszik a hajat, ezért nem érdemes hajfestékkel próbálkozni. Az a jó ebben a házi-készítésű „gyógyszerben” hogy mindössze két hozzávaló szükséges hozzá: kókuszolaj, illetve citromlé. A kókuszolaj egy rendkívül egészséges hozzávaló, amely előnyös lehet a haj és a bőr számára is. Erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és tele van laurinsavval, valamint közepes láncú zsírsavakkal, amelyek erősítik a hajat és visszahozzák a természetes színét is.

Őszülő haj

Őszülő haj

A hozzávalók tehát a kókuszolaj és 3 teáskanál citromlé. Csak annyit kell tennie, hogy összekeveri a kókuszolajat 3 teáskanál citromlével, aztán vigye fel a hajára és masszírozza bele erőteljesen. Hagyja fent ezt a pakolást körülbelül egy órán át, majd mossa ki azzal a samponnal amelyet használ. Azt is tudnia kell, hogyha a kókuszolajat több hétig is használja, akkor a korpásodástól is örökre megszabadulhat. Ha pedig összekeveri a kókuszolajat langyos vízzel és ricinusolajjal, akkor meg fog lepődni a kiváló eredményeken. Érdemes tehát kipróbálni ezt a házi-készítésű pakolást, aminek elkészítése rendkívül olcsó és kifejezetten hatásos is ha ősz hajszálakról van szó. Ha ön is visszanyerné hajának eredeti színét, akkor próbálja ki a kókuszolaj és a citromlé keverékét még ma!