A kertiparti szabályai

A nyári időszak ideális a szabadtéri családi, baráti összejövetelek rendezéséhez, kertipartikhoz. Nem feltétlenül kell alkalmat keresni, hogy összegyűljünk szeretteinkkel, kertipartit bármikor szervezhetünk. Egy ilyen buli sikere nagymértékben függ a jó szervezéstől.

[wp_ad_camp_1]

A közös grillezés vagy bográcsozás nagyszerű időtöltés, remek hangulatban különleges partifalatokkal mulathatjuk az időt. Gondoljuk át, kiket szeretnénk meghívni, ha meghívót küldünk, két héttel a tervezett időpont előtt küldjük el és kérjünk visszaigazolást, hogy ki az, aki részt tud venni a bulin. Ha nincs különösebb apropója a kerti partinak, akkor se menjünk üres kézzel, egy palack ital vagy egy tál sütemény jól jöhet a bulin. Ha mi vagyunk a házigazdák, vegyük számba, hogy minden szükséges kellék rendelkezésre áll-e. Van-e elég asztal, szék, evőeszköz. Asztalnak bármilyen barkács- vagy íróasztal megfelelhet, ha letakarjuk egy terítővel. Kertiparti esetén érdemes figyelemmel követni az időjárás jelentést és gondoljuk át, hogy rossz idő, vihar esetén hol tudjuk elhelyezni a társaságot.

Kertiparti

Kertiparti

A zene legyen az alkalomnak megfelelő, szólhat csendes háttérzene, vagy akár mulatós is, amit a társaság kedvel. Ha gyerekek is lesznek a partin, érdemes játékkal készülni nekik. Ha a buli estébe nyúlik, gondoskodjunk megfelelő világításról. A büféasztalt és az útvonalat ki kell világítani, használhatunk esetleg gyertyákat is, jó hangulatot adnak. Italokból személyenként legalább egy palack alkoholmentes ital beszerzése szükséges. Alkohol estén vendégenként fél üveg borral, 2-3 doboz sörrel, 3 kupica rövid itallal kalkuláljunk. A papír és műanyag poharak, tányérok praktikusabbak és nem törnek a buli hevében, mint az üvegpoharak. Az ételek összeállításánál igyekezzünk nagy részüket már előre elkészíteni, így a buli napján kisebb tehet nehezedik ránk. Egy jó hangulatú kertiparti maradandó élmény, adjuk meg a módját.