A kanadai lúd

A kanadai lúd (Branta canadensis) Észak-Amerikában őshonos vízi madár. Leggyakrabban akkor látjuk őket, amikor repülnek, és ezalatt a hívásukkal és V alakzatukkal, amelyben repülnek, tudatják jelenlétüket.

A kanadai ludak mind a vízi növényeket, például az angolnafüvet, mind a szárazföldi ételeket, például füvet, gabonát és bogyókat esznek. Idejük nagy részét édesvízben és környékén töltik, bár olyan helyeken is megtalálhatók, mint a kukoricatáblák (számukra élelmiszerforrás). Ez különösen akkor volt így, amikor a kanadai ludak alkalmazkodtak a városi és külvárosi életmódhoz. Van, amikor nem a vízben vagy annak környékén vannak, hanem idejük nagy részét füvön töltik, többek között parkokban, repülőtereken, egyetemeken, golfpályákon és a háztulajdonosok gyepén. A kanadai ludak néha (de nem mindig) télen délre vándorolnak. Ahogy alkalmazkodnak azokhoz a környezetekhez, amelyekben az emberek megkönnyítették az életüket, egyre inkább hajlamosak arra, hogy télen ne repüljenek délre. Minden ilyen környezetben kártevőnek tekinthetők, elsősorban ürülékük miatt. Nagy madarakként ürülékeik jelentős méretűek; és mivel a kanadai ludak csapatban érkeznek egy ingatlanra, sok bűnös hozzájárul a rendetlenséghez. Az ürülékük több szempontból is kifogásolható.

Kanadai-lúd

Kanadai-lúd

Ha kanadai ludak sújtják ingatlanát, néhány dolgot megtehet, hogy megszabaduljon tőlük. Vannak vizuális módszerek a ludak ellenőrzésére, de befolyásolhatja szaglásukat, hallásukat vagy tapintásukat is, hogy elűzze őket. Készüljön fel ezek közül az intézkedések közül egynél több használatára is, mivel a ludak rendkívül toleránsak lehetnek. A prérifarkas természetes ragadozó, akitől a kanadai ludak félnek. Használja ki ezt a tényt, és vásároljon egy prérifarkas -csalit a gyepre.