A jóga elérhető online is!

Mozogjunk többet, együnk kevesebbet – ez sok fogyókúrázó mondása. A jóga mindkét fronton segíthet. A rendszeres gyakorlás mozgásra készteti és kalóriákat éget el, és gyakorlata spirituális és érzelmi dimenziói arra ösztönözhetnek, hogy az étkezési és súlyproblémákat mélyebben kezelje. A jóga arra is ösztönözheti, hogy tudatosabb étkezőkké váljon.

[wp_ad_camp_1]

Jóga online elérhető a kingayoga.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és itt mindent megtudhat ami érdekelheti.  A jóga csökkenti a vércukorszintet és az LDL („rossz”) koleszterint, és növeli a HDL („jó”) koleszterin szintjét. Cukorbetegeknél kiderült, hogy a jóga számos módon csökkenti a vércukorszintet: a kortizol és az adrenalin szintjének csökkentésével, a fogyás ösztönzésével és az inzulin hatásaival szembeni érzékenység javításával. Csökkenti a vércukorszintjét, és csökkenti a diabéteszes szövődmények, például szívroham, veseelégtelenség és vakság kockázatát. A jóga egyik fontos eleme a jelenre koncentrálás. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres jógagyakorlás javítja a koordinációt, a reakcióidőt, a memóriát és még az IQ-pontszámokat is. A transzcendentális meditációt gyakorló emberek demonstrálják a problémák megoldásának képességét, és jobban megszerzik és felidézik az információkat – valószínűleg azért, mert kevésbé zavarják őket a gondolataik.

Jóga

Jóga

A jóga arra ösztönzi, hogy lazítson, lassítsa a lélegzetét, és koncentráljon a jelenre, az egyensúlyt a szimpatikus idegrendszerről (vagy a harc vagy menekülés válaszáról) a parasimpatikus idegrendszerre helyezze át. Ez utóbbi nyugtató és helyreállító; csökkenti a légzést és a pulzusokat, csökkenti a vérnyomást és növeli a belek és a reproduktív szervek véráramlását. A jóga rendszeres gyakorlása növeli a propriocepciót és javítja az egyensúlyt. Amennyiben többet tudna meg a jógáról és jóga alkalmainkról, keresse fel a kingayoga.hu weboldalt.