A hajfesték káros hatásai

Napjainkban szinte minden nő használ hajfestéket, mert nem szereti eredeti hajszínét, vagy, mert szeretné eltüntetni az ősz hajszálakat. A hajfestékek széppé, fényessé varázsolják a hajkoronát, viszont számtalan káros hatása is lehet a szervezetre nézve.

[wp_ad_camp_1]

A hajfesték egyre több nőnél válthat ki allergiát, mely komoly veszélyt jelenthet az emberi szervezetre. Sajnos az emberek az allergiás tünetek figyelmen kívül hagyják, és nem fordulnak vele szakemberhez. A hajfesték allergia jelentkezhet rögtön a festés után, vagy napokkal később. Az allergiát elszenvedők legtöbbször viszketést, égést éreznek a fejen, melyet a bőrfelületének pirossá változása kísér, ezután következik a nagy mennyiségű hajhullás. Ha az allergia tünetei több napon keresztül uralkodnak szervezetén, akkor az arc, szemhéj felduzzadhat, a légzés nehézkessé válik. Az is előfordulhat, hogy a több alkalommal használt hajfesték egyik alkalomról a másikra allergiát okoz, ilyen esetben ajánlott rögtön orvoshoz fordulni, hogy megelőzhesse a komolyabb problémát. Az allergia súlyos esetben kórházi ellátást is igényelhet.

Hajfestés

Hajfestés

Az első hajfestés alkalmat megelőzőleg mindenféleképpen végezzen el bőrérzékenységi tesztet, és ez által megelőzheti a kellemetlen allergia tüneteit. Ha hajfestés után azt észleli, hogy haja töredezett, fénytelen, akkor javasolt, hogy elkerülje a hajfestékeket. Az ősz hajszálakat nem minden esetben fedi be a hajfesték, ezért érdemes fodrásztól, hajgyógyásztól tanács kérni, hogy melyik típusú festék a legalkalmasabb ilyen esetekben. Figyeljen oda, hogy milyen hajfestéket használ, és ez által megelőzheti a kellemetlen allergia tüneteit. Ha haj nem tündöklik a festés után, akkor ajánlott abba hagyni a hajfestést.