A hab vagy a spray a jobb választás?

Ahogy beköszönt a tavasz és a nap sugarai egyre erősebbé válnak, egyre többen döntenek a légkondicionáló használata mellett. Viszont a kellemetlen szag miatt sokan inkább lemondanak arról, hogy a légkondicionálót használják. A régen használt alkatrészben lévő nedves szennyeződés kiváló táptalajt jelent a gombáknak és baktériumoknak, ami a kellemetlen bűzt okozza. Ekkor klímatisztítás jelenti a megoldást.

A klímatisztításhoz szükséges hab és spray kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Célszerű tavasszal, a kánikula beköszönte előtt sort keríteni a klíma átvizsgáltatására. Először is azért, hogy kiderüljön fel van-e töltve, másrészt kiderül, hogy vannak-e egészségkárosító organizmusok a klímában. A tisztítás mindenképp hasznos. Ha a klíma működése során kellemetlen szagot ad ki magából, akkor azért szinte biztosan a benne megtelepedő baktériumok és gombák a felelősek. Ezek eltávolítása, valamint a kellemes illat biztosítása érdekében célszerű évente sort keríteni a klímatisztításra. Ezt elvégezheti szakember nem kevés pénzért, de akár otthoni körülmények közt is sort lehet rá keríteni.

Klímatisztítás

Klímatisztítás

A klímatisztítás történhet spray vagy hab használatával. Mindkettő jó megoldás, habár a spray használatát könnyebbnek írják le az autósok. A klímatisztító hab használatához egy vékony csőre van szükség, amit a légkondicionáló leeresztő csövéhez kell juttatni. Nem bonyolult szerelési munka, azonban, ha valakinek nem egyértelmű, hogy ez hol van, annak komoly problémát okozhat már ez is. A bejuttatott hab hamar folyadékká válik. Ha az illesztéseknél valami nincs rendben, akkor a folyadék olyan helyre juthat, ahol nincs semmi keresnivalója. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba!