A gyógymasszázs jótékony hatásai az emberi szervezetre

Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa a gyógyító, vagy rehabilitációs célú masszázst nem kell orvosi végzettség, ám mégis számos egészségügyi problémát képes megszüntetni egy-egy kezelés.

[wp_ad_camp_1]

A gyógymasszázs közvetlen és közvetett pozitív hatásokkal is bír az emberi szervezetre. Mint pl. fokozza a szövetekben a nyirok és vénás visszaáramlást, melynek következménye, hogy felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, illetve javulhat a szövetek, izmok vérellátása a nem túl megfelelően működő testrészekben. A masszázs az egész szervezetre jótékony hatással bír, és rendszeres kezelés mellett megszűnhetnek a krónikus ízületi és belgyógyászati problémák is. Továbbá elmondhatjuk még róla, hogy az általános közérzetet is javítja. A gyógymasszázs abban különbözik a sima masszázstól, hogy orvos írja elől és gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi el. Ezeket többnyire gyógyító és rehabilitációs céllal, megbetegedés esetén írják fel.

Gyógymasszázs

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst a leggyakrabban a mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzák, amely tulajdonképpen egy svéd jellegű masszázs. A reflexzónás masszázs a kötőszövetekre terjed ki, a szegmens masszázs a belgyógyászati panaszokra, kisugárzó fájdalmakra, illetve a belső szervi funkciózavar gyógyítására terjed ki. Az effajta masszázsoknak az a hátrányuk, hogy a svédmasszázzsal ellentétben, hogy ezek a masszázsformák nem mindig kellemesek. Leginkább különféle olajok és krémek nélkül végzik, ha csak az orvos nem ír fel speciális gyógykrém alkalmazását. Ezek a masszázsok nem csak a panaszok enyhítésére szolgálnak, de az izmokat is ellázítják, csökkentik a stresszt, serkentik az anyagcserét, a vérkeringést és az immunrendszer működésére is jótékonyan hat.