A Graptopetalum paraguayense növény

A Graptopetalum paraguayense az a növény, amelyet mindenhol lát, de nem tudja, hogy hívják. Rózsaszín-szürke zamatos levelekkel és  rozetta formájával ez a növény modern érzést keltenek egy  sziklakertekben például.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb pozsgás növényhez hasonlóan a Graptopetalum paraguayense alacsony karbantartási igényű növény, ha teljesíti az alapvető növekedési követelményeit. Az éles vízelvezetés, a bőséges napfény és a kevés öntözés a kulcsa az egészséges Graptopetalum paraguayense növénynek. Ez a növény akkor a legszebb, ha teljes napsütésben vagy fényes, tompa árnyékban vannak. Azok a növények, amelyek nem kapnak elegendő fényt, elvesztik fényességüket és szépségüket. Ha szobanövényként tartja a Graptopetalum paraguayense-et , tartsa a növényt a déli vagy keleti ablakban. Az ablak által kapott fénymennyiség befolyásolhatja a növény elszíneződését, ami miatt ugyanazon faj növényei különböző fajtáknak is tűnhetnek. Az árnyékosabb körzet a jellegzetes kékes-szürke lombozatot eredményezi, míg a teljes napfény elhomályosítja a leveleket. Mint a legtöbb pozsgás növénynek, a Graptopetalum paraguayense-nak is jó vízelvezetésre van szüksége az egészséges gyökérzet fenntartásához.

Graptopetalum paraguayense

Graptopetalum paraguayense

Minél több csapadék van a térségben, annál több csatornát kell biztosítani a növény számára. Ha kertjében agyag talaj található, használjon legalább hat hüvelyk magasra emelt ágyakat és ültetési keveréket félig szemcsés, kavicsos vagy homokos, és félig szerves anyaggal, például tőzeggel, kókuszdióval vagy kereskedelmi cserepes talajjal keverje. Természetes eső hiányában ezeket a növényeknek csak alkalmanként kell öntözni. A szabadban teljes napsütésben és a nyári hőmérsékleten növekvő Graptopetalum paraguayense csak heti egy öntözést igényel, míg a szobanövényeket csak minden második héten kell öntözni.