A gránit csempelapok megfelelő használata

A gránit a kedvenc konyhai vagy fürdőszobai munkalap. Természetes szépsége, tartóssága és kevés karbantartása miatt népszerű választás. De a gránitlapból készült munkalapok magas ára – azok a hosszú, karcsú kőszakaszok, amelyek népszerűek a munkalapokon szerte a világon – gyakran tompítja sok lakástulajdonos álmát, hogy valódi kőlapokat vegyenek.

Szerencsére létezik egy alternatíva a professzionálisan telepített gránitlapokból: 12 hüvelykes négyzet alakú gránitlapkák, amelyeket saját maga telepít. Ha valaha lerakott csempepadlót, vagy csak gondolkozott rajta, telepítheti saját gránitlaplapját. A födém gránitot hatalmas mérete és súlya miatt drága és nehéz beszerezni és felszerelni. Egy átlagos, 9 láb hosszú gránitlap 200 és 300 font közötti súlyú. A legtöbb lakástulajdonos nincs felszerelve ilyen méretű és súlyú anyagok kezelésére vagy gyártására, ezért a gránit csempe a tökéletes megoldás. A gránit csempe lényegében apró, könnyű, kezelhető részekre vágja a gránitlapokat, amelyeket szinte minden barkácsoló ember kezelni és telepíteni tud. Minden csempe mérete 12 x 12 hüvelyk. Tehát mélységben ideális a munkalapok 24-25 hüvelykes mélységéhez. A gránit csempe egy tiszta rácsban lesz elhelyezve, minden csempe között habarccsal. Bár nem lesz olyan elegáns, sima födém gránitja, amely annyira népszerű, akkor is kőpultja lesz – és egy jó nagy összeget is megtakaríthat.

Gránit csempelap

Gránit csempelap

A nedves cserépfűrész elvágja a gránit csempét. A pengén és a vágási területen átfolyó víz hűvösen tartja a csempét, így könnyebben vágja. Ezenkívül a víz visszatartja a port és az éles csempeforgácsot. Ha nem rendelkezik nedves cserépfűrésszel, akkor a legtöbb barkács központban bérelhet egyet bármikor. A gránit csempe vágásához a nedves csempefűrészhez hallás- és szemvédelem szükséges. Ügyeljen arra, hogy a víz folyamatosan áramoljon a vágási területen, nehogy kőpor és szilánkok szálljanak.