A gázfogyasztás csökkentése kis lépésekben

Sütni, főzni és fűteni mindenképp kell, ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra elvágni. Spórolni azonban sokan szeretnének, azonban nem igazán tudják, hogy ez hogyan volna kivitelezhető. Szerencsére az apró változtatások is sokat jelentenek, ráadásul a pénztárcának is jót tesznek.

A gázfogyasztás csökkentése kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A rezsicsökkentés apróbb trükkökkel is megvalósítható, nem szükséges teljesen lemondani a gázról és a hideg lakásban fagyoskodni. Olyan apróságokkal is sokat lehet tenni a spórolás érdekében, mint a szőnyeg elhelyezése a padlón. A szőnyegre úgy gondol a többség, mint egy esztétikus kiegészítőre, holott ennél jóval nagyobb szerepe van. A szőnyeg használatával a padló megóvható a sérülésektől, meleget ad a talpnak, ráadásul szigetelő anyagnak is kiváló. Érdekesség, hogy ma már akusztikai szőnyegeket is lehet kapni, melyek a hangszigetelést segítik elő. Azonban a legegyszerűbb szőnyeg is kiváló szigetelés gyanánt. Ebből a szempontból a fali szőnyegek is igazán hasznosak, érdemes őket használni. A textíliák egyik legpozitívabb tulajdonsága mindenképp a szigetelés.

Gázfogyasztás

Gázfogyasztás

A szigetelés az egyik legfontosabb dolog a fűtés kapcsán. Nagyon fontos, hogy a ház szigetelése rendben legyen, hiszen akkor igazán hatásosak az apró trükkök. Érdemes szakemberrel egy hőtérképet készítettni, amin pontosan látszik, hogy melyek a gyenge pontok a lakásban, hol van szükség plusz szigetelésre. Az ablakok szigetelése különösen fontos. Ahogy a padlón a szőnyeg, úgy az ablak előtt a függöny lehet igazán hatásos a szigetelés szempontjából. Minél több hő marad a lakásban, annál kevésbé kell fűteni, ami anyagi szempontból is igazán kedvező. Bővebb információkat és hasznos tanácsokat a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon talál!