A Galápagos-szigetek turisztikai látványosságai, amelyeket látnia kell

Bár sok helyen lehet nézelődni, egyetlen úti cél sem versenyezhet a Galápagos-szigetek kínálatával. Akár egy érintetlen strandot keres a kikapcsolódásra, akár úgy érzi, készen áll arra, hogy olyan élményt kapjon a természettől, amilyenre korábban még nem volt példa, ez a szigetcsoport nem okoz csalódást. A dél-amerikai Ecuador partjainál található, és az UNESCO Világörökség része, így rengeteg látnivalót kínál.

Védett nemzeti parkként a Galápagos-szigetek korlátozza a látogatók számát, így soha nem lesz tömeg. Szánjon rá időt, és élvezze a szigetek különféle vadvilágát, ismerje meg történelmüket és kulturális hatásaikat, próbálja ki a helyi és regionális ételeket, vagy élvezze a szigetet körülvevő gyönyörű vizeket úszással, sznorkelezéssel vagy búvárkodással. A Santa Cruz szigetén, ahol különféle szállodák, éttermek és üzletek találhatók, elmenekülhet egy napra a Tortuga-öbölbe az elszigetelt fehér homokos strandon. Ez a hely népszerű a tengeri élőlények megfigyelésére, beleértve a helyi teknősöket. Az öböl körül sznorkelezhet vagy kajakozhat is. Ez az egyik első látványosság, amelyet sok látogató megtapasztal, és pihentető módot kínál a galápagosi nyaralás megkezdéséhez.

Galápagos-szigetek

Galápagos-szigetek

Fedezze fel Charles Darwin birodalmát és a természeti metszet elméletét a Charles Darwin kutatóállomáson a Santa Cruz-szigeten. Itt betekintést nyerhet a sziget történelmébe és ökológiájába, miközben megtekinti a különböző kiállításokat a kiállítóteremben. Sétáljon ki a kertekbe, és vessen egy pillantást az óriási galápagosi teknősökre. A területen egy teknőstenyésztő központ és egy nyilvános könyvtár is található. A központ körülbelül egy mérföldre található Puerto Ayora városközpontjától. Tervezzen eltölteni itt néhány órát, beleértve azt is, hogy benéz egy kávézóba. Bár a látogatás ingyenes, adományokat kérnek. Menjen Isabela legnagyobb szigetére, és tegyen egy kirándulást a Könnyek Falához.