A fokhagyma illatának eltávolítása a kézről

Ha ízt szeretne adni egy ételnek, az egyik legegyszerűbb módja ennek egy kis fokhagyma vagy hagyma pirítása, és ez lehet a jó, ízes étel alapja. Miután viszont felaprította vagy felszeletelte ezeket az aromás anyagokat, észreveheti, hogy a fokhagyma illata sokáig megmarad.

[wp_ad_camp_1]

Vékony kesztyű viselése miközben fokhagymát aprít vagy szeletel furcsának tűnhet elsőre, ám ez akadályt teremt a bőr és a zöldség között megakadályozza, hogy a szaga megmaradjon a kézfejen. Használjon vékony kesztyűt – mivel a vastag kesztyű megnehezíti a konyhai eszközök megfogását, és kés meg is sérthetné azt. Már azt is hallhatta, hogy az olíva- vagy napraforgóolaj a kezén is megteremti az akadályt a keze és a fokhagyma közt az előkészítés során. Ezzel a kés biztonságos használata viszont szinte lehetetlenné válik, mert folyamatosan csúszni fog a keze. Még akkor is, ha érintetlenül megmenekül, a végén mégis csak fokhagymakenyér illatú lesz.

Fokhagyma

Fokhagyma

A szájvíz és a fogkrém is nagyon jó megoldás lehet. Egyszerűen öntsön egy kevés szájvizet az egyik kezébe, a másikba egy kis fogkrémet, dörzsölje össze körülbelül 30 másodpercig, majd öblítse le. Ugyanazok a vegyszerek vannak ezekben a készítményekben, amelyek elősegítik az ételmaradékok lemosását a fogakról, így ugyanezt teszik a bőrrel is. Amikor az élet citromot ad, használja őket a fokhagyma és a hagyma szagának eltávolításához! Először ellenőrizze a kezét, hogy nincsenek-e apró vágások rajta. A citromból származó citromsav semlegesíti a fokhagyma bűzös vegyületeit, de bejuthat ezekbe a vágásokba is, és elfelejt majd mindent a fokhagyma illatáról akkora fájdalmai lesznek. Nincsenek vágások? Akkor egyszerűen öntsön a kezébe citromlevet, dörzsölje össze a kezét és meglesz az eredmény! Próbálja ki ön is ezeket a tippeket, ha nem szeretné órákon át a fokhagyma illatát szaglászni.