A fék állítást Szegeden a legjobb autószerviznél érdemes elvégeztetni

Vannak olyan fontos autószerviz feladatok, melyeket évente minimum egyszer el kell végezni minden autón. Ide tartozik a fékek bemérése és állítása, szükség esetén pedig a fékpofák vagy a féktárcsa cseréje. Minden alkatrésznek meg van a maga üzemideje, és a fékek sem bírják örökké, így időről időre cserére szorulnak.

[wp_ad_camp_1]

A fék állítás Szeged városában is elérhető szolgáltatás, minden autó tulajdonos számára. Amennyiben Ön Szegeden, vagy Csongrád megyében él, akkor érdemes felkeresnie a megye legjobb autószervizét a Kovács Autóalkatrész Kft.-t, ha esedékessé vált a gépjárművének fék ellenőrzése. Nem érdemes ezt a rutin ellenőrzést halogatni, mivel a jól működő fék a biztonságos közlekedés alapfeltétele.

Fék állítás Szeged

Fék állítás Szeged

Természetesen a gépjármű-tulajdonosok sokat tehetnek annak érdekében, hogy autójuk fékje hosszú ideig működőképes maradjon. Fontos például, hogy indulás előtt teljesen lenyomjuk a felhúzott kéziféket, mert a félig felhúzott kézifék menet közben nem megfelelő. Hasznos, sőt nagyobb súlyú gépjárműveknél törvényi előírás, hogy a súrlódásos fékeket ne használjuk hosszú időn keresztül, mert a fékek felforrósodhatnak, például egy lejtősebb útszakaszon, ami veszélyes, mert a forró fékek nem súrlódnak megfelelően, így nem csökkentik kellőképpen a jármű sebességét. Lejtős útszakaszon inkább motorféket javaslott használni.

Minden odafigyelés, és megfelelő használat mellett is kopnak a fékek, ezért gyakran szükség van a fékállításra Szeged városában is. Ha konkrét tünetek nem jelzik a meghibásodást, akkor elegendő évente egyszer a fékállítás Szeged autói számára is. Ilyen tünet lehet például a féktávolság megnövekedése, a fék túlzott puhasága, a fékpedálút megnövekedése, a fékpedál lüktetése vagy fékezés közbeni furcsa hang észlelése, esetleg az autó félrehúzása fékezés közben. Ilyen esetekben érdemes azonnal autószervizhez fordulni. Az alkatreszek.hu internetes oldalon minden hasznos információt megtalál a fékek javításával, cseréjével kapcsolatban.