A fák alatt virágzó növények

A kertet szerető emberek számára az érett fák zavart okoznak: senki sem akarja eltávolítani az impozáns árnyékú fákat, amelyek évtizedekig tartottak árnyékot, viszont az az igazság, hogy ezek a nagy fák elveszik a helyet a virágoktól.

[wp_ad_camp_1]

Szerencsére viszont számos olyan évelő növény létezik, amelyek segítségével vonzó és harmonikus tájat hozhat létre akár egy fa alatt is úgy, hogy nem kell kivágnia azt, hiszen ezek a virágok árnyékban is nyílnak. Natív növényként a vad gyömbér egy talajtakaró növény, amely kevés gondozással is virágzik. A tavaszi virágok nem igazán feltűnőek, de a szív alakú lombozat önmagában nagyon vonzó. A vidéki kertészek értékelni fogják az Asarum canadense szarvasbogár-ellenálló képességét. A vad gyömbér legjobban szomszédos növények nélkül termeszthető. Más kertészek oda kell figyeljenek a pecsétes fecskefarkú pillangóra, amely arra törekszik, hogy a vadon élő gyömbérnövényeket tojásainak lerakására használja. A gyöngyvirág egy kemény kis növény, édes tavaszi illattal.

Convallaria majalis

Convallaria majalis

Az apró harang alakú virágok úgy néznek ki, mintha egy tündérhez tartoznának, ám a Convallaria majalis egy tökéletes talajtakaró növény, amely gyorsan kitölti a kert bármely üres helyét, ideértve a vékony, kemény talajt a már meglévő fák alatt. Ha valami mást keres, keresse meg a rosea formát, amely halvány rózsaszínű virágot eredményez. A dicentra növények akkor is texturális érdeklődést mutatnak a táj iránt, ha nem virágoznak. Forró éghajlati területeken a nagy szívvirágok nagyon szépen virágoznak a fa alatt is, forró, száraz időben leginkább, még akkor is, ha árnyékban vannak. Az árnyékliliom mindenütt jelen van, de soha nem unalmas. Bár ezek nagyon jól bírják a huzatot, megfigyelheti, hogy a víz ennek a virágnak olyan, mint a trágya más növényeknek.