A Facebook Messenger kikapcsolása

A Facebook zűrzavaros a felhasználói adatok védelme és a magánélet tiszteletben tartása szempontjából, és a Messenger alkalmazásuk sem különbözik ettől. A felhasználói adatok összegyűjtése, a Cambridge Analytica botránya és az állandó biztonsági szabálysértések mind jó okok lehet a Messenger kikapcsolására.

[wp_ad_camp_1]

A Facebook Messenger privát? Nem igazán. Rosszul helyezkedik el a biztonságos üzenetküldő alkalmazások listájában, mert nyomon követi viselkedését, nincs alapértelmezett titkosítási opciója, és nem titkosítja a korábbi beszélgetéseit. Sőt, hozzáféréssel rendelkezik a fényképezőgéphez, a mikrofonhoz és a névjegyekhez. Itt olvashat arról, hogyan kell óvatosan használni a közösségi médiát, és hogyan kell az adatait a lehető legbiztonságosabbá tenni. A Messenger kikapcsolása egyszerű. Ha azonban a Messenger-fiókja kapcsolódik a Facebook-fiókhoz is, akkor előbb inaktiválnia kell a Facebook-fiókot. A következő Messenger deaktivációs lépések mind az iOS, mind az Android platformon érvényesek: Nyissa meg a Messenger alkalmazást. Kattintson a bal felső sarokban lévő profiljára. Lépjen a Jogi és irányelvek -> Messenger inaktiválása elemre. Írja be a jelszavát, majd kattintson a Folytatás gombra. Koppintson a Deaktiválás elemre, és már kész is van.

Facebook messenger

Facebook messenger

Ez azonban nem törli az összes információt a Messengerből. Az emberek továbbra is láthatják az üzeneteit és a csevegési előzményeket. A fiók újbóli aktiválásához csak a bejelentkezésre van szükség. A Facebook-fiók deaktiválása nem deaktiválja automatikusan a Messenger-fiókot, mivel az alkalmazás teljesen különáll a Facebook-tól. Új Messenger-fiókot is létrehozhat a telefonszámával és nevével, és nem kell hozzá meglévő Facebook-fiókja sem. Ily módon lehet saját Messengere anélkül, hogy külön Facebook profilja lenne.