A diétás csodaszer: az almaecet

Hosszú idő óta rengeteg konyhában alapélelmiszerré vált az almaecet, kiszorítva a hagyományos változatot, ám sokáig kevesen tudták, hogy nem csupán főzéshez kiváló, hanem magában fogyasztva is rendkívül értékes ital. Elsősorban a diétázóknak érdemes minden nap fogyasztani, de gyakorlatilag mindenki szervezetére jótékony hatással van.

Hogy miért? Nos az almaecet aktívan hozzájárul a cukor lebontásához, így mintegy harmadával csökkenti annak véráramba kerülését. Ennélfogva gyakori fogyasztása segít stabilan tartani a vércukorszintet és így elkerülni az inzulinrezisztenciát. De nem csak ebben rejlik a varázsa, ugyanis a cukor lebontása mellett a koleszterin szintet is csökkenti, így nagyban csökkenti a szívproblémák kialakulását. Mindemellett születtek vizsgálatok, melyek szerint a rákos sejteket is elpusztítja, és lúgosító hatásának köszönhetően a savas környezetben szaporodó ráksejtek kialakulásának esélyét is csökkenti. Ennél azonban gyakoribb problémákra is kiválóan alkalmazható, hisz gyulladáscsökkentő hatása van, főleg ízületi problémákra nyújt hatásos megoldást a fogyasztása, ám ha szájüregi problémával, ínygyulladással bajlódunk, akkor érdemes napi szinten öblögetni is vele.

Almaecet

Almaecet

Nem véletlen tartják az almaecetet csodaszernek, hisz ahogy említettük is, elsősorban a diétázni vágyóknak nyújt segítő jobbot. Rendszeres fogyasztása ugyanis két fronton is támogatja a fogyni vágyókat. Egyfelől felgyorsítja az anyagcserét, másfelől pedig csökkenti az étvágyat – e két tulajdonsága együttesen nagyban hozzájárul a sikeres fogyáshoz. Ráadásul sok diétában az étrend azért megviseli a gyomrot és a beleket, szerencsére az almaecetben található probiotikumok és rostok segítenek helyreállítani a megfelelő egyensúlyt és a puffadás ellen is kitűnő. Fogyasszuk tehát rendszeresen, akár hígítva, vagy némi mézzel megbolondítva. Testünk hálás lesz érte!