A bóbitavirág nővényről!

Az észak-amerikai kertészeti élet újabb kiegészítése, a bóbitavirág növény (bóbitavirág) a zsíros, tollas kefe alakú virágok egyedi és látványos tornyairól ismert, szép ezüst-rózsaszín színben.

[wp_ad_camp_1]

Ez a kúpszerű növény, az átfogó bóbitavirág nemzetség több mint száz faja közül az egyik legnagyobb és legritkább. Ezeknek a növényeknek díszes ezüst-zöld lombja van, amely vastag és húsos. Puha tollai körülbelül négy hüvelyk magasak, és kecsesen borítják a növény lombját. Ausztrália száraz síkságain őshonos, a bóbitavirág hosszan tartó virágzása lágynak tűnik, de tapintása meglehetősen kemény és sörényes, néha szúrós is lehet. A textúrájuknak köszönhetően a virágzások különböző időjárási körülmények között elég jól képesek kitartani. Megjelenésükben hasonlóak a celosiához, és mindkettő az Amaranthaceae család tagja.

Bóbitavirág

Bóbitavirág

Egyenesen nővő növény, a bóbitavirág virágozni fog akkor is, ha olyan helyre ültetik, ahol napfényben fürdik (feltéve, hogy a talaj jól lecsapolt). Ezeket a napkedvelő, szárazságtűrő növényeket könnyű termeszteni, és ültetésük után nagyjából figyelmen kívül hagyhatók. A kertészeknek tudnia kell, hogy ezek a növények hajlamosak a gyökérrothadásra. Ennek a gyakran végzetes problémának a megelőzése érdekében a talajban található gombák kórokozóinak leküzdésére tervezett terméket lehet használni. Ha növénye olyan cserépben volt, amely már gyökérrothadást okozó gombával szennyezett talajjal rendelkezett, az edényt újrafelhasználás előtt fehéríteni kell, hogy megölje a megmaradt spórákat.  A bóbitavirág növény teljes fényt igényel a túléléshez. Legalább hat-nyolc óra közvetlen napsütést kell kapnia a legjobb növekedés érdekében. Ezek valóban szárazságtűrő növények. A bóbitavirág ritkán igényel öntözést, a súlyos aszályhoz hasonló körülmények kivételével.