A babafészek jó néhány előnnyel bír

Friss szülőként egyszerre rengeteg tennivaló szakad a nyakunkba, így aztán az első hetekben, hónapokban néha még a legegyszerűbb dolgok elintézése is problémát jelenthet. Tudniillik annak ellenére, hogy egy újszülött önállóan még nem képes a helyváltoztatásra, az aggódás miatt úgysem hagyjuk magára, még pár perc erejéig sem.

Ezért aztán a babafészek nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen az ilyen esetek könnyedén áthidalhatók a segítségével. Amilyen egyszerű szerkezetű találmány ez, legalább annyira hasznos is. Vastag, puha, ám egyúttal kellő tartással rendelkező keretének hála a baba egy adott pozícióba helyezhető és biztosak lehetünk benne, hogy véletlenül sem gurul odébb, vagy fordul át a későbbiekben. Természetesen ezzel együtt nagyon körültekintően kell megválasztani a babafészek helyét. Soha ne tegyük magasra, sem perem közelébe, de olyan helyen se altassuk a kicsit, ahol felülről ráeshet valami. Ugyancsak nem ajánlott földre rakni, főleg, ha többen is tartózkodunk az ingatlanban, netán háziállatok is vannak a légtérben.

Babafészek

Babafészek

Egy nagyobb ágy közepe viszont tökéletes helyszín lehet a babafészek számára. Nagyon fontos azonban az is, hogy az óriási kínálatból lehetőleg azt a modellt válasszuk, ami gyermekünk számára a legoptimálisabb. Kardinális kérdés, hogy a babafészek megfelelő tartással rendelkezzen, illetve az anyaghasználat is kulcsfontosságú. Mivel aránylag sokáig használatban lesz a kiegészítő, így érdemes egy prémium darab mellett letenni a voksunkat, ami biztosan minden szempontból kifogástalan lesz majd. Ügyeljünk nagyon a méretezésre is, tudniillik nem szerencsés, ha a fekhely sokkal nagyobb, mint a baba. Az a legjobb, ha kényelmesen körbe öleli és minden oldalról kitámasztja a kicsit. Ma már elérhetők olyan modellek is, amik méretezhetők, ez a tulajdonság a későbbiekben nagyon jól jöhet.