A B5 vitamin nagyon fontos a szervezet számára

Nagyon fontos, hogy amennyire lehet egészséges életmódot folytassunk, és ahhoz, hogy ez megvalósuljon nélkülözhetetlen azoknak a vitaminoknak a bevitele a szervezetbe, amelyek nélkül nem működhet tökéletesen az emberi szervezet.

[wp_ad_camp_1]

A b5 vitamin hatása a szervezetre kifejezetten pozitív. A B5 vitamin a pantoténsav csoportjába tartozik és vízben oldódó. Nagyon sok olyan élelmiszer van, amelyben megtalálható. Ilyenek például az állati eredetű élelmiszerek, tehát a tojás, tej, sertés és marhahús, máj, stb. A teljes kiőrlésű gabonafélékben, a rizsben karfiolban, brokkoliban, paradicsomban, paprikában, avokádóban, narancsban egyaránt megtalálható. A B5 vitamin elősegíti a zsírlebontást és a megfelelő vérellátást, csökkenti a gyulladásokat, energiát termel, javítja a koncentrációt, és a stressz csökkentésében is segít. Mindemellett külső hatásai is vannak. Ilyenek például az egészséges bőr és haj. Ha tehát megfelelő mennyiségben juttatunk be a szervezetünkbe B5 vitamint akkor  egészségesebb, kiegyensúlyozottabb hétköznapok várnak ránk.

B5 vitamin

B5 vitamin

Mivel ahogy az már a fentiekből is kiderült rengeteg olyan élelmiszer van, amelyben megtalálható a B5 vitamin, ezért tehát nagyon ritkán fordul elő az, hogy valakinél B5 vitamin hiány alakuljon ki. Olyan személyeknél áll fenn ennek az esélye, akik cukorbetegségben, valamilyen fajta bélbetegségben, vagy alkoholizmusban szenvednek. A B5 vitamin hiányának tünetei a következők:  álmatlanság, erős fáradékonyság, izomfájdalom, állandó stressz, idegkimerültség, gyenge immunrendszer. Fontos megemlítenünk azt is, hogy nem lehet túladagolni a B5 vitamint és már több vizsgálat is bebizonyította, ha túllépjük a napi ajánlott mennyiséget, akkor sem okozhat semmilyen kárt a szervezetben. Fogyasszunk tehát napi rendszerességgel  olyan élelmiszereket, amelyek tartalmaznak B5 vitamint és szervezetünk hálás lesz érte.