A 21. században nem divat a házasság

Régebben úgy tartották, hogy egy kapcsolat, vagyis egy szerelem csúcspontja az, amikor Isten előtt öröm hűséget fogadnak egymásnak. Mára már ez teljesen megváltozott.

[wp_ad_camp_1]

A 21. században a fiatalok nem szeretik elkötelezni magukat, sokan úgy vélekednek róla, hogy nagy költség, egy papír, mellyel nem lesz több a kapcsolatuk. Ám a házasságnak van egy varázsa, amely mára már szinte lassan teljesen kimegy a divatból. Viszont ez a statisztika nem csak Magyarországra, de az egész Európai Unióra érvényes. Hiszen a statisztikai adatok mind azt támasztják alá, hogy egyre több gyermek születik házasságon kívül. A 2016-os adatok is már azt támasztották alá, hogy a tagországokban már ezek a gyermekek vannak többségben, amely mára valószínűleg csak még jobban megnövekedett. Ugyanis az ezredforduló óta ez az arány mindenhol emelkedésnek indult, a legtöbb helyen pedig igen jelentősen. Amely szintén csak azt támasztja alá, hogy egyre kevesebben házasodnak össze.

Házasság

Házasság

Amennyiben ezt a listát vesszük alapul, akkor azt kell, hogy mondjuk, hogy az északi országokra túlnyomóan jellemző ez a felállás. Viszont az első helyre mégis Franciaország került. Ugyanis a felmérési adatok szerint, itt a megszületett gyermekek legalább 60%-ban születik olyan háztartásban, ahol a szülők nem élnek házasságban. Ez az északi minta sajnos igen jobban elterjed, ugyanis a 2000-es évek óta legnagyobb ütemben Spanyolországban, illetve Portugáliában emelkedett meg a házasságon kívüli gyermekek aránya. Sajnos de azt kell mondanunk, hogy lassan elvesznek a régi hagyományok értékek, melyek egy meleg családi légkört öveztek. 2019-et írunk és eljutottunk oda, hogy ma Franciaországban már nincs anya és apa, csakis szülő 1 és szülő 2 megszólítás. Vajon meddig fajul ez?