2019 év autójának jelölték a Ford Focust

A gyártó nagyon sokat fejlesztett ezen az autón, ám ami a lényeg, hogy továbbra is Focus. Nem történt külsőre, akkora változtatások, hogy ne ismernénk rá a modellre.

[wp_ad_camp_1]

A Ford Focus 1.5 TDCI TITANIUM még pár autóval együtt kiérdemelték azt az elismerést, hogy az év autója címre jelölték. Amivel ez a modell kiérdemelte az elismerést, hogy tágasabb, modernebb, takarékosabb és még sok más apróságban változott. A Focus a Ford márkának egy olyan autója, amely az idő múlásával sem öregszik. Amely talán annak köszönhető, hogy rögtön az első modellje is nagyon futurisztikus volt. És ez a forma még a mai napig megállja a helyét, csak azóta kicsit konzervatívabb és komfortosabb lett. Vagyis ez a széria nagyon jól követi az idő szavát. Ezek az autók egy Golf nagyságával vetekednek, ám a gyártó számára egyre világosabbá válik, hogy ezt a kompakt autót nagyon sokan családi autónak vásárolják. Így számukra is bebizonyosodott, hogy kicsit tágasabb térre lesz szükség. Az első ülésekkel már az előző modellnél sem volt olyan drasztikus a helyzet, ám az újabb szériánál már a hátsó ülésekre is komolyabb hangsúlyt fektettek.

Ford Focus 1.5 TDCI TITANIUM

Ford Focus 1.5 TDCI TITANIUM

Vagyis az új modell immáron eléri a 4,4 méter hosszat és az 1,8 méter szélességet. Amely nagynak még most nem nevezhető, ám sokkal ügyesebben rendezték el belül, így akár elöl vagy hátul utazunk az új Ford Focusban biztosan kényelmesen fogjuk érezni magunkat. Ám, azt meg kell, hagyni, hogy nem egy nagy pakolós autó volt már eddig sem, ám a nagyobb utastérnek köszönhetően a 375 literes csomagtér, most 341 literre csökkent. A kaszniban is nagyon sokat változtattak, így már nyugodtan kijelenthetjük, hogy már ennek a modellnek is van arca, illetve határozott kontúrvonalai. Melynek köszönhetően az összkép igazán szép és praktikusnak mondható a mindennapokra.