Visszeres láb kezelése otthon

A vénák megbetegedését a visszér jelzi, a nem megfelelő keringés miatt a vér nem tud a szív irányába menni, ezért a vénákba megreked. Az összegyűlt vér következtében a vénák megdagadnak, és a bőr felszínén ez észre is vehető. A visszér egy örökletes betegség, de a túlsúly, állómunka, terhesség is nagymértékben befolyásolja a kialakulását.

A visszér okozta tünetek fájdalmasak, és megpecsételhetik a mindennapokat, ezért fontos a betegség kezelése. A beteg vénák okozta fájdalom csökkenthető gyógynövények által is. A visszér egy gyulladásos megbetegedés, és az elsődleges cél a gyulladás csökkentése. Az almaecet kiválóan csökkenti a gyulladást, méregteleníti a vérereket, valamint javítja a keringést. Ha hónapokon keresztül almaecettel masszírozza a visszeres bőrfelületet, akkor enyhülni fog a fájdalom. A Cayenne bors összetételében megtalálható a C-vitamin, melynek köszönhetően a duzzadt erek fájdalmának erőssége csökken. A beteg vénák esetében lényegesen fontos, hogy a vérkeringést növelhessük, ezért reggel, este masszírozza a beteg végtagokat olívaolajjal.

Visszeres láb

Visszeres láb

A vérerekben lerakodnak a méreganyagok, és ezektől a gyógyulás érdekébe mielőbb meg kell szabadulni. A fokhagyma fogyasztása, vagy a belőle készült borogatás alkalmazása felszabadítja a méreganyagokat. A Szúrós csodabogyó olyan vegyületekben gazdag, amelyek képesek összehúzni és rugalmassá tenni a vérereket. A gyógynövény megtalálható szájon át bevehető és kenőcs formában is. A varázsmogyoró a visszér ellen kiváló gyógynövény, mert a betegség okozta tüneteket enyhíti. Ha szeretné, hogy a szervezetében a keringési rendszer megfelelő legyen, akkor szerezze be a vadgesztenye nevű gyógynövényt. Ne feledje, hogy a visszeres láb kezelése fontos, mivel a betegségnek súlyos szövődményei is lehetnek.