Vendéglátóipari hűtők a versenyképes éttermek számára

Az alapanyagok megfelelő hőmérsékletű és állandó hűtése alapvető fontosságú az éttermek esetében. A hűtőberendezés szerves részét képezi minden étterem vendéglátóipari gép eszköztárának. A nagykonyhákban a hűtőberendezések a kis (pult alatti) hűtőktől kezdve egészen a szoba méretű hűtőkamrákig terjedhet, és persze a két véglet között rengeteg változatú és funkciójú gép szerepel. Ebből a leírásból megismerheti, milyen hűtők szükségesek egy valóban hatékony és versenyképes étterem számára!

Az egyik legnagyobb lépés az étteremnyitáskor a nagykonyhai gépek beszerzése. Mielőtt a beszerzésen gondolkodna, érdemes eldöntenie, hogy milyen fajta hűtőberendezésekre lesz szüksége. Az étterem jellege, és a konyha mérete befolyásolja a leginkább, hogy milyen hűtési megoldásokat alkalmazzon. Ha limitált szabad hellyel rendelkezik, egy nagy méretű hűtőkamra biztosan nem jó megoldás, valami kisebb megoldást kell találni. Ha viszont az étlapjának jelentős része fagyasztott élelmiszerekből készül (pl.: sült krumpli, hamburger, stb.), akkor nagy fagyasztási kapacitásra lesz szüksége. A fogyasztás mértéke, így az alapanyagok tervezése is befolyásolhatja döntését: ha naponta szerez be friss árut, és azt fel is használja, akkor nem szükséges akkora kapacitás, mintha ritkábban, de nagyobb tételekben vásárolná az alapanyagokat.

Vendéglátóipari hűtők fajtái

(Teleajtós) hűtő, és fagyasztószekrények – A hűtőszekrények általában a konyában helyezkednek el, de a vendégtérben, a bárban is megtalálhatóak (pl. üvegajtós fajtáik). Nagyméretű teleajtóval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a gyors és hatékony munkavégzést. Akkor működnek a legoptimálisabban, ha távol vannak a konyha főzősoraitól. Így biztosított az állandó hőmérséklet a benne tárolt élelmiszereknek.

Pult alá helyezhető háttérhűtők – Ideális kisméretű konyhákba. Kialakításuknak és méretüknek köszönhetően pult alatt elhelyezhetőek, vagy akár a főzősorokba is integrálhatóak. Így a sütés, grillezés könnyebben és gyorsabban elvégezhető, az alapanyagok ideális hozzáférhetősége miatt. Hűtött munkaasztalként, salátahűtő pultként eleve összeépített formában elérhetőek a hűtők, ajtós vagy fiókos kivitelben.

Természetesen az előre épített megoldások mellett egyedi igények és méretek is felmerülnek, azonban ilyesfajta megrendeléseket teljesítettünk már korábban, és a továbbiakban is szívesen dolgozunk rajtuk!

Vendi ipari hűtők

Vendi ipari hűtők

Hűtő-, fagyasztókamrák – A hűtőkamrák egy nagyobb szekrény méretétől kezdve egy nappali méretéig is terjedhet. A hűtőkamrákban akár ládástul tárolhatja a zöldség, gyümölcsöket, sajtokat, húsokat, vagy bármi egyéb nagyméretű romlandó dolgokat. A hűtőkamráknak szigorú HACCP szabályoknak kell megfeleljenek.

Sokkoló hűtők, gyorsfagyasztók – A sokkoló hűtők segítségével az elkészült ételeit le tudja fagyasztani, anélkül hogy abban jégkristályok megjelennének, vagy romlana a minősége. Ezáltal a frissen elkészült ételt lefagyasztva ugyanolyan minőségben tudja kínálni később, mintha akkor készt volna.

Jégkészítő gépek – Jégkockák készítésére és tárolására a fagyasztók nem alkalmasak. Helyette érdemes beruházni egy jégkészítő gépre, amelyek gyorsan és higiénikusan készítenek jégkockákat.

Salátapult

Salátapult

Vendégtéri felhasználásra is számos ajánlatunk van: borhűtők elhelyezése az étteremben az igényes vendégek figyelmének felkeltésére nagyon alkalmas, így további kiváló borokkal többletbevételhez juthat.

Palackhűtők nemcsak a boltokban, de az éttermekben is megtalálhatóak, akár a bárban, akár a vendégtérben, önkiszolgáló formában.

A salátahűtők, salátásbárok elhelyezésével a mai modern gondolkodású embereket, főként nőket célozhatja meg, akik között oly divatos az egészséges, tudatos táplálkozás. Igényes kialakításuk alapján jól illeszkedik az éttermek bútorzatához.

Forrás: Vendéglátóipari hűtők – Vendi Hungária Kft.