Vásároljon mutatós páratűrő növényeket a fürdőbe!

Olyan otthonokban, ahol a fürdőszoba nagyobb terjedelmű, fontosabb szerepet kapott érdemes az kidekorálni, ami viszont nem egyszerű feladat. Ez leginkább amiatt van, mert nagyon nagy a nedvesség a levegőben, tehát egy festmény például szóba sem jöhet, de bizony sok növény is van, ami nem tűri a magas páratartalmat. Van viszont pár remek és igazán mutatós növény, melyek kifejezetten szeretik ezt a klímát és általuk igazán pompás fürdőszobát hozhatunk össze. Most eláruljuk olvasóink számára, hogy mely virágokat érdemes megvásárolni a díszítés érdekében.

Amennyiben jobban szereted a színes virágokat, mint a zöld leveleket, akkor válaszd az orchideákat. Az orchideák természetes élőhelyükön, a dél-amerikai dzsungelekben a fákon tenyésznek, tehát kedvelik a párát és a szűrt fényt is egyaránt. Amíg a legtöbb növény szereti a napfényt, addig ebben az esetben a virág a közvetlen napot nehezen viseli, tehát ne az ablakba, hanem csak annak közelébe tedd. Ha még tápoldatot is kap, akkor évente akár kétszer, hosszan és gyönyörű látványt nyújtva virágzik.

Páratűrő növény

Páratűrő növény

A vízipálma szintén remek választás lehet, ha már egyszer vizes helyiségről van szó. Ezt a növényt szinte nem is lehet túllocsolni, ugyanis kifejezetten szereti a vizet, még az sem baj, ha néhány centinyi áll a cserepében. A fénnyel viszont itt is óvatosan kell bánni, mivel a félárnyékot szereti, azaz ezt a növényt se állítsd közvetlen az ablakba. A fal mellett nagy valószínűséggel csodásan fog festeni.

A sárkányfa a levéldísznövények egyik legszebb képviselője. Több fajtája is létezik ennek a növénynek, ezek közül kedvedre válogathatsz, attól függően, hogy milyet is szeretnél, melyik nyeri el a tetszésedet. Adottak a színes, csíkos levelek vagy az egyszerű, méregzöld levelek is, egyaránt nagyon mutatós lesz a fürdőben. Kedveli az átlagos meleget, na és persze a párát, ám a közvetlen fénytől ezeket a növényeket is óvni kell, hiszen megéghetnek.