Vancouver bemutatása

Kanada nyugati felének legnagyobb és egyben legmodernebb városa a Csendes-óceán partjai közelében fekvő Vancouver. Nagyon fontos kikötőváros, rengeteg exportterméket szállítanak innen a világ minden részére. Az aranyláz idején alapították brit telepesek az 1800-as években Gastown néven, 1886-ban azonban a híres brit felfedező George Vancouver kapitány vezetéknevét vette fel.

Klímájára az óceáni éghajlat jellemző sok csapadékkal, északi fekvése révén azonban gyakran komoly téli hidegek is előfordulnak. A város igen magas népsűrűségű, rengeteg a magas épület, ugyanakkor sok park is megtalálható körülöttük, lakossága az utóbbi időkben rendkívül gyorsan növekszik, a kutatások a világ harmadik legélhetőbb városának tartják. Rengeteg bevándorló érkezik folyamatosan a városba, az elmúlt időszakban főleg Kínából és Délkelet-Ázsiából. Vancouver, Brit Columbia legnagyobb városa, Kanada egyik legfontosabb technológia, szolgáltató és kutatás fejlesztő központja.

Vancouver

Vancouver

Nagyon sok magas minőségű és speciális termékeket előállító cég otthona a város. Vancouver fontos egyetemi központ is, felsőoktatási intézményeiben több ezer diák tanul. Érdemes felkeresni a városban járva a helyi könyvtárat, ahol 1,5 millió könyv található és a Művészeti Galériát, ahol 10 ezer műalkotás tekinthető meg. Vancouver fontos filmipari központ is, filmipari negyedét Észak-Hollywoodnak hívják. Több sport csapatnak is otthont ad, melyek közül a legnépszerűbb az NHL-ben játszó Vancouver Canucks hoki csapat.