Valentin-napi képeslapok

A február 14-én tartandó szerelmesek ünnepe az elmúlt két évtizedben vált igazi ünneppé. Magyarországon kezdetben Bálint-napként hívták, de az angol Valentin-nap elnevezés vált a későbbiekben általánossá. Ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást kisebb, nagyobb ajándékokkal.

Természetesen, mint ahogy minden ünnepnél, úgy itt sem az ajándék nagysága a lényeg, hanem a szeretet, amit a másik iránt mutatunk. A szerelmespárok rengeteg szerelmes üzenetet, képet küldenek ilyenkor, telefonon, e-mailben, sms-ben vagy videó üzenetben.

Valentin-nap képeslap

Valentin-nap képeslap

Népszerűek ilyenkor a Valentin-napi képeslapok, idézetek, versek, amiket neves filmekből vagy nagy költőink műveiből tudunk elküldeni párunknak. Sokan mennek el ezen a napon egy romantikus vacsorára vagy egy romantikus welness hétvégére.  A szerelem az élet egyik legcsodálatosabb érzése, amikor két ember egymásra talál az az egyik legszebb esemény az életben.

Nem mindenki gondolkodik így azonban a Valentin-napról. Sokan giccses és művi ünnepnek tartják, amit csak ügyes üzletemberek találtak ki, hogy így könnyebben eladhassák portékáikat. Ez miatt is tartják sokan a legkevésbé elfogadott ünnepnek. Mégis sokan úgy gondolják, hogy ez az a nap, amikor átgondolhatják a kapcsolatukat, számba vehetik a problémákat és az örömöket. Többen ilyenkor jönnek rá arra, hogy a kapcsolatuk már kihűlt és nincs értelme azt fenntartani, mert a szerelem már elmúlt és eljött az idő a továbblépésre.