Válasszuk úticélként a gyönyörű Brazíliát

Ki ne szeretne olyan helyekre ellátogatni, ahol gyönyörű a látvány, a kultúra és ahol minden olyan, mint a mesékben. Brazília az ötödik legnagyobb ország a világon, ahol rengeteg élménnyel gazdagodhat az ide látogató. Hogyha egy igazán látványos és élménydús kiránduláson szeretnénk részt venni, akkor Brazília a tökéletes célpont.

Brazília legszebb helyei páratlanok a világon. Brazília sokszínűségéhez a gyönyörű strandok, szigetek, vízesések, nagyvárosok, az egyedi gasztronómia, a zenés kultúra, a vidám emberek mind mind hozzá tartoznak. Kezdjük talán Brazília második legnagyobb városával, Rio de Janeiroval, ami az évente megrendezett karneváljáról vált híressé világszerte. Mindemellett természetesen rengeteg látnivaló van Rióban, mint például a Corcovado-hegy tetején álló Megváltó Krisztus szobra, ami az ország jelképe is egyben.

A Brazíliában található Pantanal, a világ legnagyobb nyílt mocsárvilága, ahol egy 150 kilométeres autóúton végig haladva rengeteg egzotikus növény- és állatfajjal találkozhat az ide látogató. Az Iguazú-vízesés 270 különálló vízesésből és zuhogóból áll, amelyek közül talán az egyik leghíresebb az Ördög Torka, amely 82 méter magas, 150 méter széles, 700 méter hosszú és U alakú.

Brazília

Brazília

Hogyha időnk engedi, mindenképp érdemes ellátogatni Brazília egyik legjobb állapotban fennmaradt gyarmatvárosába, Ouro Preto-ba, ahol rengeteg barokk építészeti emlék található és emiatt az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

Hogyha tehát Brazíliába utazunk, akkor nem szabad látogassuk meg a fent felsorolt helyeket, kóstoljuk meg az itteni ételeket, és szívjuk magunkba ezt a csodálatos kultúrát. Válasszunk egy olyan célpontot az utazáshoz, amely teljesen ismeretlen számunkra és fedezzük fel Dél-Amerika egyik legnagyobb országát.