Válasszuk a legjobb könyvelőt!

Ha könyvelőre van szükségünk, ne érjük be egy középszerű szolgáltatással, válasszuk a legjobb hírnévnek örvendő és a legjobb referenciával rendelkező könyvelő irodát!

A könyvelés komplex feladat és mindenképpen felelős munkavégzést követel meg. Emiatt rendkívül fontos, hogy körültekintően válasszunk a szolgáltatók közül. Minden cégtulajdonos tudja, hogy mekkora érték egy jó könyvelő és nagyon sokan megtapasztalták azt is, mekkora problémákat okozhat egy nemtörődöm vagy tájékozatlan könyvelő partner.

A könyvelő kiválasztásánál természetesen minden vállalkozó figyelembe veszi az árat, de ez nem lehet a legfontosabb szempont. Sajnos a legolcsóbb árakon dolgozó könyvelő irodás sok esetben okkal a legolcsóbbak, így velük szemben minden esetben kritikusnak kell lenni, ami természetesen nem jelenti azt, hogy egy olcsó díjat felszámoló iroda nem nyújthat minőségi szolgáltatást. Viszont minden esetben kezeljük prioritásként a felelősségvállalást; a jó könyvelő minden esetben hajlandó felelősséget vállalni a munkájáért, ezt megrendelőként pedig joggal várhatjuk el tőle.

Könyvelés

Könyvelés

Természetesen a polgári törvénykönyv alapvetően kötelezi a könyvelőt arra, hogy feleljen a saját munkájáért, de a további biztosítékok érdekében érdemes lehet egy-egy tételt tisztáznunk a szerződés aláírása előtt. A szóban forgó szerződés roppant fontos; ez nem csak formalitás és nem nevezhető bizalmatlanságnak sem. A szerződéskötés olyan biztosíték, amely mindkét fél kötelezettségeit tételesen és egyértelműen megfogalmazza.

Fontos megjegyezni, hogy a minőségi szolgáltatást nyújtó könyvelők a legtöbb esetben vállalják az adóképviseletet, így a hatóságokkal szemben képes képviselni az ügyfelét, illetve titoktartást biztosítanak minden adatra vonatkozóan.