Ünnepelj pezsgővel, hiszen finom és egészséges!

A pezsgő az ünnepek népszerű főszereplője. Ha fontos bejelenteni valónk van, ha olyan esemény van soron, melyet ünnepelni kell, akkor a pezsgő az bizony egy elmaradhatatlan kellék. Ez persze nem is baj, ugyanis mértékkel fogyasztva igazi előnyöket tud biztosítani a fogyasztói számára ez a gyöngyöző ital.

A pezsgő élettani hatásai ugyanazok, mint a bornál, csak amíg tudjuk, hogy egy pohárka bor jót tesz, addig a szénsavas társáról ezt már csak kevesen tudják. Ha esténként mindennap meginnánk két pohár pezsgőt, és közben természetesen egészségtudatosan is élnénk, akkor nagy valószínűséggel hosszú életűek lehetnénk. A pezsgőről érdemes tudni, hogy jó hatással van a szívműködésre, valamint elpusztítja a szervezetünkben káros a szabad gyököket, amelyek az öregedést és a betegségeket okozzák. A benne levő polifenolok emellett emelik a vér nitrogénoxid szintjét, ezáltal jótékonyan hat a vérnyomásunkra is.

Pezsgő

Pezsgő

Tudni kell, hogy a legjobb pezsgő, ellentétben a legjobb borral, nem a legrégebbi, hanem épp ellenkezőleg, a legújabb évjáratú, így ha jó pezsgőt akarsz vásárolni, akkor bizony nem kell megijedni, ha épp abban az évben készült az ital, amikor veszed is azt. Az igazán jó minőségű pezsgő nem műanyag dugóval, hanem parafadugóval lezárt palackban lakozik, így ha nem csak finom, de minőségi italra is vágsz, akkor válaszd a parafadugóval lezárt változatot.

A pezsgőt fogyasztás előtt mindenképp hűtsük le! A száraz fajták 6-8 fokon, amíg félszáraz és félédes fajták 8-9 fokon, az édesek pedig 10-12 fokon élvezhetők a legjobban. Érdemes néhány fokkal mindig hidegebbre hűteni, hiszen kitöltés után, a pohárban felmelegszik. Végezetül, ami pedig a legfontosabb, hogy állítólag az eper az a gyümölcs, ami képes csodálatosan kiemeli az pezsgő különben is nagyon finom ízét!