Új filmek, melyeket egyszerűen látni kell

Hajsza a győzelemért (Rush): A film Forma 1-rajongóknak kedvez igazán, hiszen az amerikai-német-angol életrajzi film, melyet már vetítenek a mozikban James Hunt brit és Niki Lauda osztrák pilótáról, avagy a kettejük versengéséről szól. A szereplők a futamokon mindig közel kerülnek a halálhoz, sőt Lauda az egyiken majdnem meg is hal, ám hetekkel a szörnyű baleset után mégis folytatja a küzdelmet. A filmen a legendás játékosok vonulnak fel, de megjelennek az elgondolkodtató kérdések is.

Barátunk, Superman (Bekas): Ez a film két iraki srácot mutat be, akiknek az az álma, hogy eljussanak Amerikába. Hogy miért pont Amerikában? Hát azért, hogy láthassák Supermant. Fel is pattannak szamarukra, akit Michael Jackson után neveztek el és elindulnak a céljuk felé. Az út során vicces helyzetekbe kerülnek, egész idő alatt a humor vegyül a drámaisággal, miközben kiderül, milyen magányosak is ezek a gyerekek, milyen elhagyatottak, de mégis képesek arra, hogy összetartsanak.

2 guns

2 guns

2 kaliber (2 Guns): Bobby, akit a filmben Denzel Washington alakít és Stig a jó oldalon állnak. Az egyik zsaru, amíg a másik nyomozó. Ami érdekessé teszi a filmet, hogy ezt nem tudják ezt egymásról, hiszen be vannak épülve a bűnszervezetbe. Együtt kirabolnak egy bankot, majd az egyikük lelép a pénzzel. Egy idő után kiderül számukra, hogy mindketten szolgálnak és védnek, a pénzről pedig azt tudják meg, hogy nem is a maffiáé, hanem a CIA-é.

Majdnem tökéletes szerelem (Sover Dolly paryggen?): Egy dán romantikus vígjátékról van szó, ami egy nőről szól, aki gyereket szeretne, ám férfit már nem. Emiatt spermadonort választ. Nem hagyja viszont nyugodni a gondolat, hogy vajon ki is az a férfi, akinek a gyermekét a szíve alatt fogja hordani. Ezért ezt kinyomozza és közben rájön, hogy a férfi nem álompasi, de bár humoros. Adottak a vicces jelenetek, a romantika, hiszen bármennyire is tökéletlen a férfi, a nő mégis megszereti.