Turkálj okosan, tartsd szem előtt a szabályokat!

Egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek a turkálók és nem is véletlenül, hiszen sokszor egy-egy csinos darabhoz nagyon kedvező áron lehet hozzájutni, arról nem is beszélve, hogy minőségi darabokat lehet beszerezni fillérekért. Azért érdemes ügyesen turkálni, máskülönben csak halmozod otthon a ruhákat, melyeket aztán fel sem fogsz venni.

Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt próbálj fel mindent, ami a turkálókra fokozottan igaz. Minden darabot fel kell próbálni, ami tetszik, attól függetlenül, hogy ránézésre az adott darab éppen kicsinek, vagy nagynak tűnik-e. Nem érdemes egy csinos darabot elszalasztani csak azért, mert ránézésre kicsinek találtad, vagy megvenni, hogy aztán otthon kiderüljön, hogy nagy rád a ruha és nem tudod használni.

Természetesen nem minden ruha azért kerül a turkálóba, mert lyukas, kimoshatatlan folt van rajta,  vagy kinyúlt, de ez is könnyen előfordul, ezért alaposan szét kell nézni. Akadnak persze nagyon is szembeötlő hibák, de sokszor ezek huncutul megbújnak. Ha a próba sikeres volt, akkor még vásárlás előtt alaposan forgasd át a ruhát. Egy szakadás a varrás mentén még nem nagy baj, de ha túl sok munka lenne vele, akkor inkább keress tovább.

Turkáló

Turkáló

Sok turkálós ruhán még ott a márkajelzéssel ellátott címke, ami jó jel, hiszen ez azt jelenti, hogy az eredeti ár töredékért juthatsz hozzá szinte teljesen új darabhoz. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy sokszor azok a ruhák kerülnek ilyen módon kiselejtezésre, amelyek megsérültek, vagy már eleve hibásan érkeztek meg. A címkés ruhákat tehát épp úgy át kell nézni, mint címke nélküli társaikat.

Végül pedig legyél óvatos a márkával, hiszen a turkálóba is kerülnek hamisítványok. Sokan egy márkajelzés láttán azonnal elcsábulnak, hiszen a turkálókban a márkás cucc ugyanannyiba kerül, mint a teljesen átlagos, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a jelzés még nem minden.