Tudjon meg többet Nigériáról

Rengeteg olyan ország van a világban, ahol a kultúra, életvitel, szokások és az emberek is teljesen mások mint mi. Nigéria hivatalos nevén Nigéria Szövetségi Köztársaság egy független ország Nyugat-Afrikában és egyben a legnépesebb állam is Afrikában.

A szárazföldön nyugatról Benin, keletről Csád és Kamerun, északról Niger határolja. Délről az Atlanti-óceán részét képező Guineai-öböl határolja. Az ország fővárosa az ország közepén található Abuja, mely korábban a kormány és a partmenti Lagosban székelt. A széles parti síkságot a Niger-folyó óriási deltája szakítja meg. Az ország középső és északi részét a Guineai-küszöb foglalja el. Legszélesebb, legtömegesebb tagja a Josi-fennsík. Az országban fokozatosan északra haladva egyre kevesebb az eső. Délen még trópusi esőerdők kialakulását teszi lehetővé a csapadékmennyiség, ahol az erőteljes trópusi monszun évi csapadékkal öntözi a tájat.

Nigéria

Nigéria

A száraz évszak augusztusban van, illetve novembertől februárig tart. A sok eső miatt a tengerparton mangrovemocsarakat, a tengertől beljebb esőerdőket találunk. A legmagasabb hőmérséklet harminc és negyven Celsius fok között van, a leghűvösebb pedig tizenöt és huszonöt Celsius fok között változik. Az ország államformája szövetségi köztársaság. Az ország északi részén a hausza és a fulbe nép él, amelyek tagjai közül sokan nomád pásztorkodó életmódot folytatnak. A többi nép leginkább növénytermesztéssel foglalkozik, leginkább az ország középső részén, valamint a déli részei állnak mezőgazdasági művelés alatt. Filmgyártása az egyik legnagyobb a világon, India és Amerika mellett. Filmiparát gyakran nevezik Nollywoodnak is, Hollywood és Bollywood mellett. Az országban rengeteg a látnivaló és a csodálatos kultúra minden ide látogatót magával sodor.