Trükkök autómosáshoz

Léteznek a szokásosnál egyszerűbb, olcsóbb és furcsább megoldások is arra, hogyan legyen az autónk kifogástalanul tiszta. A speciális termékek beszerzése helyett érdemes otthon körbenézni, meglepően sok dolgot felhasználhatunk az autómosáshoz.

A lanolint tartalmazó hajkondícionálók az autók számára is ideálisak. Ha autósampon helyett ezzel mossuk le a kocsit, nem csak ragyogni fog, de a viaszos réteg még az esővizet is lepergeti róla. Amikor egy poros szélvédőre egyszer csak óriási zivatar zúdul, minden csupa piszok lesz. Egy doboz kóla segítségével megszabadulhatunk a szennyeződéstől, csak arra figyeljünk, hogy utána alaposan mossuk le vízzel.

Autómosás trükkök

Autómosás trükkök

Ha kifogyott az ablakmosó folyadék, vodkával helyettesíthetjük. 3 bögre vodkát – a legolcsóbb is megfelel – keverjünk el 4 bögre vízzel és 2 teáskanál mosogatószerrel. Jól rázzuk össze és már használhatjuk is! Hogy a szélvédők tiszták is maradjanak, az ablaktörlőket ¼ bögre ammónia és 5 dl víz keverékével mossuk tisztára. A portól halványan pislákoló fényszórókat ablaktisztító folyadékkal kelthetjük új életre. Puha rongyot használjunk a tisztításukhoz.

A tökéletes eredmény érdekében az autót soha ne mossuk tűző napfényben vagy közvetlenül azután, hogy leállítottuk. A forróság miatt a mosás eredménye nem olyan lesz, mint szeretnénk, a vízcseppek foltokban fognak megszáradni rajta. Hogy ezt elkerüljük, ne bízzuk a száradást a véletlenre, alaposan töröljük szárazra az autót, így garantáltan nem marad foltos.