Tippek az öblítő hosszantartó illatának megőrzésére

Sokan és sokszor szembesülünk azzal a problémával, hogy a kimosott ruhák már kiteregetve sem árasztanak öblítő illatot, vagy száradás közben illan el belőlük a friss illat. A jelenségnek több oka is lehet, ezért érdemes előbb utánajárni a zavaró tényezőknek, majd később alkalmazni a trükköket.

A rossz szagok hátterében a szennyeződések állhat, melyek a dobban vagy az adagolókban keletkezhetnek. Illetve dugulás, amely által nem tud kelően eltávozni a piszkos víz. Amennyiben a rossz szagokat árasztó szennyeződéseket eltávolítottuk, érdemes kipróbálni a sokak által alkalmazott praktikát. Egyesek szerint az ecet vagy az illóolaj jobb, mint bármely öblítő. Ugyan is ezek nem tartalmaznak felületaktív anyagokat, melyek rátapadhatnak a szálakra. Az ecet használatánál friss, kellemes illat a garantált, és egyáltalán nem kell attól tartani, hogy ecet szagúak maradnak a ruhák. Amennyiben nem használunk belőle túl nagy mennyiséget, akkor csupán csak a szagtalanító hatása érvényesül.

Öblítő

Öblítő

Amennyiben mégis ragaszkodunk az öblítő illatához, akkor érdemes mellé egy kis ecetet is öntenünk. Így a ruhákon még jobban kiteljesülhet a friss illat és jobban megmarad a ruhákon. Egy mosáshoz elegendő fél, vagy egy evőkanálnyi ecet használata.  Fontos, hogy az öblítők adagolását betartsuk, vagyis a gyártó utasítása szerint járjunk el. Amennyi mennyiség fel van tüntetve egy adag ruhához, annyit használjunk fel, ne többet és ne kevesebbet. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a ruhákat ne hagyjuk sokáig nedvesen állni, hiszen akkor is jelentkezhet egy bizonyos kellemetlen szag. A teregetésnél érdemes még arra oda figyelni, hogy a ruhák jól szellőzhessenek, és mindenhol jól átjárhassa őket a levegő. A legideálisabb a meleg és szellős hely a teregetésre.