Tippek a narancsbőr eltüntetése ellen

Nagyon sokan élnek abban a tévhitben miszerint a narancsbőr csak a kerekdedebb nőket érintheti. A valóság az, hogy alkattól függetlenül bármit érinthet. Most mi megmutatjuk a legjobb csodafegyvereket ellene.

A narancsbőr kialakulásának a hátterében a legtöbb esetben a genetika, az anyagcsere lelassulása, hormonzavar, helytelen táplálkozás, mozgáshiány, a dohányzás vagy éppen a stresszes életmód állhat. Ez a probléma főként a nőket érinti, de a férfiak körében sem kizárt. Ennek a legfőbb oka, hogy a nők felépítése más, mint a férfiaké. Ezek mellett a női zsírszövet közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el. Ennek köszönhetően a zsírsejtek a lazább kötőszövetbe ágyazódva nagyobb teret nyerhetnek. Így könnyebben feldúlhatják a lazább kötőszöveti rostokat. Három fázisát különböztetjük meg. Az első az, amikor csak a bőr össze nyomásával válik láthatóvá. A második, amikor álló helyzetben válik láthatóvá. A harmadik pedig, amikor már fekvő helyzetben is szemmel látható az elváltozás.

Narancsbőr

Narancsbőr

Nézzük mit tehetünk ellene? Elsősorban fogadjuk el a genetikai törvényszerűségeket, mi szerint a vékonyabb nők is lehetnek épp úgy narancsbőrösek. Érdemes lemondani a káros szenvedélyekről, mint pl. a dohányzás. Az egyik leghatásosabb és legeredményesebb megoldás a váltott zuhanymódszer, ugyanis ez remekül serkenti a vérkeringést. Használjunk bőrradírt, és ez mellett fogyasszunk sok zöldséget és rostokban gazdag élelmiszereket. Nagyon hatásos lehet, ha változtatunk a táplálkozási szokásainkon, miszerint elkerüljük a cukrot, fonom lisztet, tartósítószereket, színezőket, és az aromákkal dúsított élelmiszereket. Igyunk sokat, amely napi minimum 2 liter folyadékot jelenthet. És figyeljünk a súlyingadozásra!