Tippek a kellemesen illatos lakás érdekében

Az illatos lakás igazán kellemes hangulatot tud árasztani, viszont lakás megfelelő illatosítása koránt sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre gondolnánk vagy mint ahogyan a reklámok is mutatják. Nem könnyű eltalálni azt az arányt, hogy az illat ne legyen túl sok, de azért mindig körüllengje a teret. Ez igazából valódi művészet, ám mi most segítünk, pár remek tipp által.

A zselé egy jól bevált illatosító, aminek nagy előnye, hogy ahogy párolog, úgy veszíti el méretét, bár sajnos ezzel együtt a szépségét is. Ma már készülnek kifejezetten esztétikus, mutatós darabok is, de alapvető hibájuk, hogy a fröccsöntött műanyag nem tetszetős. Elrejtve viszont tökéletesen funkcionál.

Az elektromos illatosító szintén praktikus kis találmány. Csak áram alá kell helyezni és így a termelt hő segítségével folyamatosan párologtatja illatos tartalmát. Előnye, hogy nincs szem előtt, nem rontja a lakás esztétikáját, de mindig figyelni kell, hogy ne hagyjuk bedugva, ha nem vagyunk otthon, hiszen melegszik és fogyasztja az áramot. Figyelni kell az illat kiválasztásánál, hogy ne legyen túlzottan a mű, túlzottan intenzív.

Illatos lakás

Illatos lakás

A spray egy egyik legősibb megoldás, könnyen friss illatot teremthetünk általa, de sajnos gyorsan el is múlik az illat, ha feledékenyek vagyunk és nem használjuk megfelelő időközönként. Leginkább a toaletten előnyös, illetve az apróbb helyiségekben.

A spray egy másik változata az időzítős spray, ami remek megoldást jelent, hiszen az időzítős sprayt mindig érezzük, nem kell Nekünk figyelni arra, hogy időnként használjuk, gondoskodik magáról. Mivel az időről-időre permetező szerkezetek nem folyamatosan ugyanazzal az illatintenzitással terhelik az orrot, így minden fújásnál újra tudjuk élvezni a kellemes aromákat.

A potpuri, azaz a szárított és illatosított növények színes kavalkádja nem csak finom illatot áraszt, de még jól is mutat, kihagyhatatlan kelléke a nőies szobáknak. Sajnos nagy hátránya, hogy az illata viszonylag gyorsan tovaszáll, nem lehet befolyásolni az intenzitását.