Természetes szépítőszerek a konyhából

Az indián banán leginkább a mangóra hasonlít. Itthon viszonylag kevés helyen kapható, de lassan bekerül a köztudatba. Ez külön szerencsés, mert nem csak finom, de egészséges gyümölcsről van szó. Az íze a banánéra hajaz, csak épp magasabb a C-vitamin tartalma. Az indiai banán csodaszer a bőrnek, de elfogyasztva is jót tesz. Készíthető belőle arckrém, sőt az otthon készített ajakápolóba is kerülhet belőle egy kicsi, mivel kifejezetten jót tesz az ajak érzékeny hámrétegének.

A lila krumpli pár éve újdonságnak számított, de manapság már szinte minden nagyobb áruházban kapható. Különlegessége, hogy hihetetlen mennyiségű antioxidánst tartalmaz, hiszen még a pigmentjei is az antioxidánsok termelődését segítik elő. Általa a ráncok és az akné ellen is felveheted a küzdelmet. Lereszelve bőrradírba, amíg finomabbra reszelve pakolásba kerülhet. A lila krumpli főzés közben is megőrzi vitamin tartalmát, így mindenképpen egészséges táplálék.

Jégcsapretek

Jégcsapretek

A berkenye nyers formájában csak elég kevés helyen szerezhető be, pedig finom, az áfonyához hasonlító gyümölcs. Különféle termékek összetevőjeként viszont gyakran látható, ezért érdemes megismerkedni vele. Az áfonyához hasonlóan a berkenye is gazdag antioxidánsokban, így a fogyasztása is javasolt, de hidratáló krémekkel is érdemes a bőrödbe juttatni, mivel az antioxidánsok a szép és fiatal bőr hozzávalói.

A jégcsapretek hosszúkás, fehér zöldség, amit nem nehéz beszerezni, egy egészen apró bolt zöldséges pultján is megtalálható. Mivel nagyon sok benne a rost és az anyagcserét elősegítő C-vitamin, így szuper választás annak, aki fogyókúrázik. A B6-vitamin által rendszeresen fogyasztva jót tehet a szép bőr és haj érdekében, de levét a pattanások helyi kezelésére is használták régebben. Akár arclemosóként is bevetheted levét.