Természetes szemápolás gyógynövények segítségével

A számítógépek és a televízió világát éljük, így nem is csoda, hogy a mai ember szeme fokozott igénybevételnek van kitéve, nem is beszélve az ultraibolya sugárzás mennyiségéről és a légkör szennyezéséről, ami folyamatosan csak nő. Mivel szemünk érzékeny, ezért kifejezetten oda kell figyelni ápolására. Ennek érdekében használhat gyógynövényes borogatást és kenőcsöt is.

A szemborogatás, pakolás tippek közül mutatunk be most párat. A sós borogatás igazán kiváló, hiszen a szemnek a meleg, enyhén sós vízfürdő a legmegnyugtatóbb hatást tudja kölcsönözni. Ennek érdekében csak két csészényi meleg vízben oldjon fel egy evőkanál sót. Miután kissé lehűlt a víz, a sós lébe mártott vattadarabbal borogassa szemhéját. Pislogással nyugodtan engedheti, hogy a szemébe is jusson a vízből! A kamilla borogatás majdnem olyan hatékony, mint a sós víz. Itt a kifőzött kamillateát itassa fel a vattapamaccsal. A sós vízhez hasonlóan itt nem gond, ha belemegy a szembe, sőt!

Szemápolás gyógynövénnyel

Szemápolás gyógynövénnyel

A tejes borogatás ugyan csak jót tesz a szemnek és nagyon egyszerű elkészíteni is. Mindössze egy evőkanál tej és egy evőkanál tea kell hozzá. Keverje össze a hozzávalókat, majd két vattapamacsot itasson át vele és 10 percig hagyja a becsukott szemen. Amennyibe a karikákat szeretné eltüntetni a szemei alól, akkor sem kell pánikba esnie, segít a krumpli! Érdemes egy – egy szeletet fektetni a szemekre és ott pihentetni egy órát. Már néhány kezelés után láthatóan elmúlnak a karikák.

Van pár gyógynövény, melyet érdemes megismerni, melyek szemproblémákra kiválóak. A búzavirág például csökkenti a szem körüli duzzanatot, a mályva és a rózsa puhítja a szemkörnyék bőrét, a zsurló megnyugtatja a vörös, duzzadt szemhéjat, a menta eltünteti a sötét karikákat, mint a krumpli is. Szemeinket persze belülről is ápolhatjuk. Egészségének megőrzésére szedjen C-vitamint és cinket egy hónapig.