Természetes megoldások zsíros bőrre

A vonzó megjelenés része a makulátlan bőr is: az állandóan fénylő arc és a zsíros bőrön elkenődő smink viszont nem éppen kellemes látvány. A púder nem a legmegfelelőbb eszköz a csillogás eltüntetésére, hiszen eltömíti a pórusokat, ami mitesszerek megjelenéséhez vezethet.

A bolti kozmetikumok többsége kőolajszármazékokból készül, amelyek szintén akadályozzák a faggyúmirigyek kiürülését, az alkoholtartalmú lemosók pedig hiába szárítanak, a vizet is elvonják a bőrünktől, így az hamar ráncosodni kezdhet. Inkább forduljunk a természetes megoldások felé, és bízzuk magunkat például az élesztő vagy a hagyma jótékony hatásaira.

Zsíros bőr ápolása

Zsíros bőr ápolása

A lúgos kémhatású élesztős pakolás megnyugtatja a gyulladt bőrt: egy kis tejjel készítsünk belőle sűrű masszát, kenjük fel az arcunkra, hagyjuk hatni tizenöt percig, majd ha megszáradt, gyengéden dörzsöljük le. A vöröshagymában található kénvegyületek csökkentik a túlzott faggyútermelést: reszelt hagymát keverjünk össze mézzel, és tíz percig hagyjuk hatni az arcunkra kent pasztát. Pakolás után mindig hidratáljuk a bőrt.