Tenger gyümölcsei receptek

Bár ma már egyre többen fogyasszák a tenger gyümölcseit, még ma is igazi egzotikus ételnek számítanak, ami ritkán kerül a magyar családok asztalára. Ehhez talán hozzájárul az is, hogy a többi húsételhez képest igen borsos az áruk. A rákok, kagylók és polipok fogyasztás azonban kifejezetten egészséges, hisz számos az egészségünk számára hasznos összetevőt tartalmaznak.

A rákok közül a legismertebb a garnélarák, amelynek a húsa igen ízletes. Nagyok sok B vitamint tartalmaz, emellett gazdag B12 és B3 vitaminban is. Sok benne a szelén, amely a szív egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. A garnélarák sütve, főve vagy akár rántva is igen ízletes. Rengeteg garnélarák receptek találhatók az online szakácskönyvekben, de a könyvesboltokban is vehetünk olyan receptes könyveket, amelyek kifejezetten a tenger gyümölcsei elkészítésével foglalkoznak. A garnélaráknak a farok részét szoktuk fogyasztani, ebből a részből nyerhetjük ki a finom húst.

Garnélarák recept

Garnélarák recept

Szintén népszerű a tigrisrák, amely az egyik legnagyobb garnélarák fajta, ezért sokkal több hús nyerhető ki belőle, elkészítése viszont tovább tart. Célszerű a garnélarákot tisztított állapotban megvenni, különben meg kell pucolnunk, ami nem olyan egyszerű. El kell távolítani ilyenkor a páncélt és kiszedni belőle a tápcsatornát, valamit a farok úszó is eltávolítható. Mindenképpen jobb azonban, ha már tisztított garnélarákot veszünk, ezek azonban általában fagyasztott állapotban kerülnek hozzánk. Ilyenkor mindig figyeljünk oda, hogy felengedés után ezeket már tilos visszafagyasztani, mert gyorsan romlandók.