Tarka levelű tulipánfa

Mindenki szereti a kertes házakat, itt az udvarra bármikor kimehetünk, kiülhetünk a fák alá pihenni, friss levegőt szívni, a gyerekeink pedig nyugodtan tudnak játszani a szabadban.

Egy kert, legyen az még kisebb méretű is, megfelel azok a növénykedvelők számára, akik szeretnek egy-egy különleges példánnyal rendelkezni. Ezek nevelése igazi kihívást jelent számukra, ismerőseiknek büszkélkedhetnek velük. Nevelésük során sok örömet okoznak, hisz egy újonnan kivirágzott fa vagy bokor, minden addigi fáradozásukért megjutalmazza őket, színt visznek a kert összképébe. Azok számára, akik szeretik a virágzó fákat, mindenképp érdemes beszerezniük egy sárga tarka levelű tulipánfát (Liriodendron tulipifera ‘Aureomarginatum’). A növény leveleiben a zöldön kívül megjelenik a krém és a sárga, ami egyedi látványt ad a fának. Bár lassabban növekszik, mint az alapfaj tulipánfa, mégis megéri a gondozást, hisz csodás esztétikája nagyon szépen feldobja a kert összképét, tökéletesen illeszkedik virágos-, vagy a zöld pázsitos kertekbe.

Tarka levelű tulipánfa

Tarka levelű tulipánfa

Júniusban hozza elő csodás, tulipánszerű virágait, melyek zöldessárga és narancssárga szirmokat viselnek. Ennek az igazán szép szoliter díszfának a vásárlását senki sem fogja megbánni, hisz egyedi látványt nyújt, nem sok kertben találkozhatunk hozzá hasonlóval. A növényt általában cserépben vásárolhatjuk meg. Az év bármely szakászában elültethetjük, viszont vigyázzunk arra, mint más típusú fáknál is, hogy ne legyen fagyos a talaj. A számára ásott gödröt jól locsoljuk be, majd ezután helyezzük csak bele. A gyökerén hagyjuk rajta a földet, ne rázzuk le, mivel ezzel megsérthetjük. Helyezzük bele a számára kiásott gödörbe, takarjuk be földdel és ismét locsoljuk meg. Talaja legyen tápdús és nedves, hisz ilyenben érzi jól magát. Ha többet ültetünk belőle, figyeljünk oda, hogy meglegyen köztük a legalább 8méter távolság. A növény kifejlett példányban elérheti akár a 20métert is. Amennyiben szeretnénk, hogy évente gazdagon virágozzon, ajánlatos a különböző tápok használata.