Tanácsok, hogy tartósabbak legyenek a loknijaid

Amennyiben esti programod van, tehát estére kellenek a laza fürtök, akkor reggel azonnal moss hajat, majd szárítsd azt addig, hogy éppen csak egy kicsit maradjon nedves. Ha ezzel megvoltál, akkor készíts laza balerinakontyot a fejed tetejére. Az ilyen kontyot pár csattal elég felűzni. A módszer előnye, hogy a konty tökéletes frizura napközben, avagy munkaidőben is. Este pedig, amikor kiengeded a kontyot, akkor a hullámaid mesések lesznek.

Amennyiben hagyományos módon, azaz hajsütővel szeretnél loknikat készíteni, akkor mindenképp érdemes beruházni egy jobb minőségű hajformázóba. A titán és a kerámia hajsütővasak sokkal kevésbé károsítják a szálakat, mint olcsóbb társaik, ha pedig a hajad nem száraz, akkor a hullámok is szebbek lesznek általuk. A laza fürtökhöz válassz inkább vastagabb típusú hajsütővasat.

Jó, ha tudod, hogy a hajvasaló nem csak kiegyenesíteni tudja a tincseidet, hanem akkor is tökéletes választás, ha természetes hatású, inkább laza loknikat szeretnél hajkoronádba varázsolni. A frizura elkészítése egyszerű, tehát fogd meg egy tincs végét a hajvasalóval, majd azt lazán tekerd rá. A titok abban rejlik, hogy egészen vékony tincsekkel kell dolgozni, ne sajnáld az időt.

Lokni

Lokni

A göndörítő spray adta megoldás akkor működik a legjobban, ha a hajad már természetesen is hullámos egy kicsit, persze enyhébb loknikat szinte bármilyen hajba varázsolhatsz vele. A használata előtt mosd meg a hajad, majd a már törülközőszáraz tincsekre fújd rá a göndörítő spray-t. A hajszárítót felejtsd el, azaz ha csak teheted, akkor hagyd, hogy a szél és a nap szárítsa meg a frizurádat.

Azt mindenki elképzelheti, hogy hajcsavarókban aludni kényelmetlen. Egy laza fonat viszont épp olyan jó szolgálatot tehet, mint a csavarok és még aludhatsz is vele. Elalvás előtt kenj egy kis hajhabot a tincseidre, majd fond be azokat egy vagy két copfba és reggel fürtös leszel.